440.000 ευρώ για τους Δήμους Νευροκοπίου και Παρανεστίου ΔράμαςΠάνω από 440.000 ευρώ λαμβάνουν οι Δήμοι Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου Δράμας από το Υπουργείο Εσωτερικών, υπο μορφήν έκτακτης ενίσχυσης, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσου δυσκολίες που συνδέονται με τα ιδιαίτερα  γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά τους.  
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Νευροκοπίου λαμβάνει 241.400 ευρώ και ο Δήμος Παρανεστίου 205.600 ευρω

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 88 μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων της χώρας, για το 2018, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης από την Καλαμπάκα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον Νομό Τρικάλων, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει εκτάκτως τους Δήμους αυτών των κατηγοριών για δεύτερο συνεχές έτος, αντιλαμβανόμενο τις επιπρόσθετες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, συγκριτικά με Δήμους άλλων κατηγοριών.

Γι´ αυτό και τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με την νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό, όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Οι ενισχύσεις διατίθενται στους δικαιούχους Δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών, είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου