Μαθητές του ΓΕΛ Ελευθερούπολης στην 8η θέση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΡομποτικήςΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή των μαθητών του ΓΕΛ Ελευθερούπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ο οποίος διοργανώθηκε, την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Αθήνα, από  τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι μαθητές του Λυκείου κλήθηκαν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».Πρώτο στην Βόρεια Ελλάδα
Το ΓΕΛ Ελευθερούπολης ήταν το μοναδικό λύκειο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Το προϊόν που παρουσιάσαμε συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια, το ενδιαφέρον των κριτών ήταν μεγάλο και αξιολογήθηκε θετικά καταλαμβάνοντας την 8η θέση (Πρώτο στην ΒόρειαΕλλάδα και το μοναδικό στην δωδεκάδα ξεπερνώντας πολλά γνωστά ιδιωτικά σχολεία) ανάμεσα σε 54 σχολεία κατά την τελική αξιολόγηση.
Η ομάδα ρομποτικής του ΓΕΛ Ελευθερούπολης που στηρίχθηκε στη σύγχρονη εκπαιδευτική φιλοσοφία STEM, απαρτίζεται από τον προπονητή – καθοδηγητή, Δρ Δημήτριο Θεοδωρίδη και τους μαθητές, Γαϊτανίδου Μαρία, Κωστικιάδη Χρήστο, Γιαλαμή Αναγνώστη, Μανασιάν Χάικ, Κάππα Παναγιώτη και Τουρασανίδου Θεοδώρα.    
  
                          
Το μηχανοκίνητο ρομπότ των μαθητών του ΓΕΛ Ελευθερούπολης
Έχει διαπιστωθεί βιβλιογραφικά ότι οι μέθοδοι άρδευσης στην Ελλάδα προκαλούν σοβαρή σπατάλη νερού.
Αυτό οδηγεί στην ελάττωση των διαθέσιμων αποθεμάτων του υδροφόρου ορίζοντα. Συνεπώς, μια πιθανή λύση είναι η καταγραφή των αναγκών του φυτού για πότισμα με ακρίβεια ώστε να ποτιστεί ανάλογα.
Για να γίνει κάτι τέτοιο αρκεί να χρησιμοποιηθεί ένας αισθητήρας υγρασίας εδάφους. Επιδιώκεται το πότισμα να γίνεται αμέσως μετά την μέτρηση και μέχρις ότου το φυτό αποκτήσει την κατάλληλη υγρασία. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μίας αντλίας νερού που θα ποτίζει αυτόματα.
Οι παραπάνω λειτουργίες πρέπει να γίνουν απευθείας στο έδαφος με τη χρήση οχήματος.
Προτείνεται η κατασκευή ενός μηχανοκίνητου ρομπότ με προσαρτημένα επάνω του τον αισθητήρα υγρασίας εδάφους και την αντλία νερού. Το ρομπότ θα ακολουθεί και συγκεκριμένη πορεία η οποία θα ταυτίζεται με τη γραμμή καλλιέργειας.

Πηγή: www.paggaio.news, http://wrohellas.gr
           

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου