Δραμινό Μέλι κατέκτησε Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο σε Διεθνή ΔιαγωνισμόΤο Δραμινό  Μέλι με την ονομασία « Το Μέλι της Αρκούδας» από τον μελισσοκομικό οίκο Καρυπίδη Γεωργίου, Κατσιγίαννη Μαρία και Καρυπίδου Κατερίνα Ραφαέλα κατέκτησε το Χρυσό και το Ασημένιο μετάλλιο στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών Μελιών στη Μπολόνια  της Ιταλίας, στα πλαίσια της BIOLMIEL.

Τα είδη μελιού που στάλθηκαν στο διαγωνισμό ήταν δύο: μέλι βελανιδιάς και μελί πεύκου.

Το μέλι βελανιδιάς πήρε  χρυσό μετάλλιο με  συνολική βαθμολογία 95,7  και το μέλι πεύκου πήρε ασημένιο μετάλλιο με συνολική βαθμολογία 80,9.

Η διάκριση αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για το δραμινό μέλι ως προϊόν αλλά και ως ανάδειξη της  ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος της Δράμας.


Το  «μέλι της Αρκούδας»  έχει λάβει μέρος άλλες δυο φορές στον διαγωνισμό και έχει αποσπάσει  δύο ασημένια μετάλλια με  μέλι βελανιδιάς(2013) και με μέλι από φλαμούρι και άγρια βότανα(2016). 


Τα  μέλια προέρχονται από αυτοφυή βλάστηση των ορεινών περιοχών  του Δήμου Δράμας και  του Δήμου Παρανεστίου. 

Και είναι φυσικό η ποιότητα τους να καθορίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από  πλούσια  και ιδιαίτερη  χλωρίδα  της Δράμας και σε ένα επίσης σημαντικό ποσοστό από την ορθή μελισσοκομική διαχείριση. 

Τέλος είναι πολύ ενθαρρυντικό για μια μικρή μελισσοκομική μονάδα που έχει έδρα τον Πρινόλοφο του Δήμου Παρανεστίου  να συνεχίσει την παραγωγική δραστηριότητα  στον τόπο  της.


Η BIOLMIEL είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία στον τομέα της βιολογικής μελισσοκομίας.

Υλοποιείτε με την συνεργασίας της CIBi(ιταλική κοινοπραξία οργανικών προϊόντων),  με την CREA-AA-Honey Bee -μια επιστημονική ερευνητική μονάδα διεθνώς γνωστή στις μελισσοκομικές μελέτες.

Η BIOLMIEL λοιπόν  είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για την απονομή και διάδοση της υψηλής ποιότητας κουλτούρας των βιολογικών μελιών και για τη στήριξη της βιοποικιλότητας και της διαχείρισης της παραγωγής που εμπνέεται από κριτήρια κοινωνικής ευθύνης.

Στη  BIOLMIEL 2017, η οποία έλαβε χώρα στη Μπολόνια στις εγκαταστάσεις της CREA στις 24 Νοεμβρίου,  υπήρξε συμμετοχή περίπου 200 διαφορετικών δειγμάτων μελιού από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία.

Ο αριθμός των δειγμάτων μελιού που έστειλαν οι Έλληνες μελισσοκόμοι ήταν για πρώτη φορά υψηλότερος από τους δείκτες των άλλων χωρών.

H κριτική επιτροπή αξιολόγησε τα μέλια με δεδομένα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά ( υγρασία, δείκτες κακοποίησης  HMF)  καθώς και τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά τους, όπως η   γεύση, η οσμή , η υφή , το χρώμα κτλ. 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου