Στη Δράμα το Ελληνικό Ανοικτό ΠανεπιστήμιοΜια πολύ σημαντική συμφωνία πέτυχε ο Δήμος Δράμας με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της πολιτικής διεύρυνσης της λειτουργίας του μεγάλου εκπαιδευτικού ιδρύματος, στη χώρα μας. 

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υλοποιήσει στην πόλη μας προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με αντικείμενο τους τον κινηματογράφο.


Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο δήμαρχος της Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε επίσημη συνάντηση του ιδίου, του βουλευτή της Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη, του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση όπου και οριστικοποιήθηκε η συνεργασία Δήμου Δράμας – Πανεπιστημίου.


Ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε ότι τα προγράμματα θα είναι δίγλωσσα με στόχο την προσέλκυση φοιτητών από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία «κυλιόμενων» φοιτητών μέσα από την ανάπτυξη εργαστηρίων, ερευνητικών ομάδων κλπ.


Ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η συνεργασία αυτή με το ΕΑΠ είναι το αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου από την πλευρά του δήμου Δράμας, το οποίο στηρίχτηκε στην αξιοποίηση του νούμερου ένα μπράντ νέιμ της Δράμας: του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Μάλιστα είπε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την μορφή της συνεργασίας με το ΕΑΠ, τα προγράμματα που θα αναπτυχθούν, τους στόχους και φυσικά τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν αυτή την εκπαιδευτική δραστηριότητα.


ALPHA NEWS 95,5
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου