Δράμα: Αρνητική τροπή στην υπόθεση του ΤΕΙ – Κατεπείγουσα σύσκεψη φορέων - Δηλώσεις Μλεκάνη στον ALPHA NEWS 95,5Αρνητική τροπή για τη Δράμα φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης πρόκειται να συνενωθεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος το οποίο εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και όχι με το ΔΠΘ.
Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως λογικό να έχει προκαλέσει στους τοπικούς φορείς Δράμας και Καβάλας, προβληματισμό για την μελλοντική λειτουργία των παραρτημάτων του ιδρύματος στις δύο περιοχές αλλά και φόβους για ενδεχόμενη υποβάθμιση τους.
Με αποκλειστικό θέμα συζήτησης της υπόθεση του ΤΕΙ, ο Δήμαρχος της Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας για την Τρίτη μετά το Πάσχα, 10 Απριλίου.
Μάλιστα με πρόσκληση του καλεί όλους τους φορείς της Δράμας να συμμετάσχουν στην σύσκεψη αυτή προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να συναποφασίσουν τις ενέργειες της Δράμας.


Μιχάλης Μλεκάνης: Σε κάποιων το μυαλό έχει μπει η ιδέα ότι στη Δράμα και ο φτηνός σανός έχει αξία

Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Ζωή Μιχάλης Μλεκάνης αφού εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της υπόθεσης, ανέφερε ότι η παράταξη του εδώ και αρκετό καιρό ζητούσε επιμόνως από την δημοτική αρχή να ασχοληθεί ενεργά με την υπόθεση αλλά η δημοτική αρχή Δράμας είχε εφησυχάσει με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σήμερα σε αυτό το κρίσιμο σημείο.

«Η μέχρι τώρα αδιαφορία και αδράνεια της Δημοτικής Αρχής έδωσε τη δυνατότητα να εδραιωθούν τα εν εξελίξει σχέδια και είναι συνυπεύθυνη για κάθε αρνητική εξέλιξη» τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τον φόβο μια ενδεχόμενης υπολειτουργίας των τμημάτων της Δράμας ή και παύσης λειτουργίας του τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου, αν ισχύσουν τα σενάρια που συζητούνται
«Σε κάποιων το μυαλό έχει μπει η ιδέα οτι στη Δράμα και ο φτηνός σανός έχει αξία. Και το λέω αυτό με πίκρα και ντροπή. Κάποιοι συνεχίζουν να μας ταΐζουν ψεύτικες ειδήσεις και ανακοινώσεις χωρίς καμιά υπόσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Ζωή.

Ο κ. Μλεκάνης στηλίτευσε στην συνέντευξη του, την συμπεριφορά του Πρύτανη του ΤΕΙ, τον οποίο συνάντησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Δράμας την προηγούμενη Τρίτη.
Ανέφερε λοιπόν ότι ο Πρύτανης ουσιαστικά τους απείλησε εμμέσως λέγοντας τους ότι ή θα συμφωνήσουν με την συγχώνευση του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ θα προχωρήσει μόνο του με την Καβάλα αφήνοντας τη Δράμα να κάνει ότι θέλει.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου