Συνάντηση της Οικολογικής Κίνησης Δράμας με τον Δήμαρχο για το θέμα των πλατανιώνΑντιπροσωπεία της Οικολογικής Κίνησης Δράμας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο Δράμας για το θέμα των πλατανιών του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η συζήτηση που έγινε ήταν σε ήπιους τόνους χωρίς εντάσεις.
Ο κ. Μαμσάκος κάλεσε την Οικολογική κίνηση στην απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητηθεί η υπόθεση, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της.
Από την συζήτηση διαφάνηκε ότι δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής οριστική και αμετάκλητη απόφαση κοπής των πλατανιών και πως υπάρχουν περιθώρια διατήρησης των δέντρων.

Μιχάλης Μλεκάνης: Τροποποίηση της απόφασης κοπής των πλατανιών και συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει αν υπάρχει αναγκαιότητα κοπής κάποιου δένδρου
Εντωμεταξύ με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πόλη και Ζωή Μιχάλης Μλεκάνης αναφέρει ότι κατέθεσε  ήδη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας αίτηση-εισήγηση για συζήτηση σήμερα,  ως κατεπείγον, του θέματος της κοπής των 32 πλατανιών.
Η αίτηση συνοδεύεται από δύο γνωμοδοτήσεις (του Δασαρχείου Δράμας και καθηγητή του ΤΕΙ Δασοπονίας) που βεβαιώνουν ότι τα δένδρα είναι υγιή και δεν είναι επικίνδυνα και από τεκμηριωμένη εισήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Προτείνεται μάλιστα η τροποποίηση της απόφασης κοπής των πλατανιών και η συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει αν υπάρχει αναγκαιότητα κοπής κάποιου δένδρου.

Ηλιόπουλος Στέργιος: Κατά της κοπής των δέντρων χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις
Η δημοτική παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών δηλώνει πως είναι αντίθετη στην κοπή των δέντρων χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις ενώ στηρίζει τις ενέργειες της οικολογικής κίνησης Δράμας για το συγκεκριμένο θέμα.
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 o επικεφαλής της παράταξης αυτοδιοίκηση πολιτών Στέργιος Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος λόγω απουσίας του από τη συνεδρίαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο, όπου τον ενημερώνει για τις παραπάνω θέσεις της παράταξης του.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου