Σύσταση Πλατανο…επιτροπής, το αποτέλεσμα της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας.Επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Δράμας, εκπροσώπους της Οικολογικής κίνησης Δράμας και των ΑΜΕΑ, θα εξετάσει τις ερχόμενες ημέρες το θέμα της αναμόρφωσης των πεζοδρομίων της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας χωρίς να χρειαστεί να κοπούν τα πλατάνια.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολύωρης συζήτησης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο παρουσία πλήθους Δραμινών πολιτών.

Η επιτροπή θα ερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα και θα επεξεργαστεί κάθε πρόταση με στόχο και το πεζοδρόμιο να μεγαλώσει και να γίνει προσβάσιμο και να μην κοπούν δέντρα.

Αγανάκτηση για την ένταση στο συμβούλιο από Χατζηγιάννη-Παπαδόπουλο

Την αγανάκτηση τους για όσους δημιούργησαν ένταση στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης εξέφρασαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάσος Χατζηγιάννης σε τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις στον ALPHA NEWS 95,5.

Τόνισαν ότι η συμπεριφορά κάποιων πολιτών ήταν απαράδεκτη αφού με τις φωνές τους  δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης και την κατάθεση τεκμηριωμένων απόψεων. Ο κ. Χατζηγιάννης έδωσε τα συγχαρητήρια του στο πρόεδρο της Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Μπακιρτζή για τη σοβαρή στάση του αλλά κατέκρινε όλους όσοι δημιούργησαν ένταση.

Αφού ξεκαθάρισε ότι οικολογικές ευαισθησίες έχουν όλοι(και φυσικά η δημοτική αρχή) ανέφερε ότι υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί οι οποίοι πρέπει να ληφθούν υπόψη των υπηρεσιών του δήμου σε κάθε έργο που γίνεται.

Για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης των πλατανιών κατηγόρησε τον Μιχάλη Μλεκάνη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε ότι βασικός υποκινητής του σκηνικού της έντασης στο δημοτικό συμβούλιο της Δράμας ήταν ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Ζωή.

Μιχάλης Μλεκάνης: Η δημοτική αρχή έκανε μισό βήμα πίσω
Η δημοτική αρχή έκανε μισό βήμα πίσω εχθές ανέφερε ο Μιχάλης Μλεκάνης στην παρέμβαση του στον ALPHA NEWS 95,5 όμως το θέμα της κοπής των πλατανιών μπορεί να το αποφασίσει μόνο το δημοτικό συμβούλιο και αν έρθει τέτοιο θέμα τότε θα χρειαστεί το γήπεδο Κραχτίδη για τη συνεδρίαση τόνισε ο επικεφαλής της παραταξης Πόλη και Ζωή.

Ο κ. Μλεκάνης ανέφερε ότι η χθεσινή παρουσία πλήθους Δραμινών στο δημοτικό συμβούλιο δείχνει την τεράστια ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Πάντως ανέφερε ότι τελικά απόφαση δεν ελήφθη αφού δεν συζητήθηκε το θέμα όπως ορίζει ο κανονισμός του συμβουλίου και πως τα περί σύστασης επιτροπής είναι μια προσπάθεια του Δημάρχου να μεταθέσει το πρόβλημα στο μέλλον.

«Ενώ η πρόθεση να κοπούν τα πλατάνια είναι αποκλειστικά του κ. Μαμσάκου και της Δημοτικής Αρχής, ο ίδιος προσπάθησε χθες να παρουσιασθεί αμέτοχος και άβουλος και να κρυφτεί πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως έκανε και με το έργο για την Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που απεντάχθηκε και παραμένει ακόμη ανολοκλήρωτο.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαμσάκος ότι οι υπάλληλοι υλοποιούν τις αποφάσεις που λαμβάνει η εκάστοτε διοίκηση. Και διοίκηση στους δήμους ασκεί η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου δεν είναι ικανή να ασκήσει το ρόλο της, δεν νομιμοποιείται να μεταφέρει τις ευθύνες της στους υπαλλήλους. Η επιτροπή, λοιπόν, από υπηρεσιακούς παράγοντες δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να αποφασίσει αν θα πρέπει να κοπούν ή όχι τα πλατάνια».Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου