Παπαδόπουλος Γιώργος: Θα φυτεύσουμε πιο ωραία δέντρα στη θέση των πλατανιών του Αρχαιολογικού ΜουσείουΤην διαβεβαίωση ότι τα πλατάνια που θα κοπούν περιμετρικά του αρχαιολογικού Μουσείου της Δράμας θα αντικατασταθούν άμεσα, με όμορφα και μεγάλα δέντρα έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 τόνισε ότι η κοπή των πλατανιών που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο της Πατριάρχου Διονυσίου και του κάθετου δρόμου(Γ. Σεφέρη) προς το ΚΤΕΛ εντάσσεται στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της περιοχής τόσο από πλευρά αισθητικής εικόνας όσο και από πλευράς προσβασιμότητας και μετακίνησης των πολιτών.

«Δυστυχώς τώρα δεν μπορούν να περάσουν από τα πεζοδρόμια όχι μόνο άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και οι τυφλοί συμπολίτες μας και ηλικιωμένοι άνθρωποι και μαμάδες με τα καροτσάκια. Μας έχουν ζητήσει την αναμόρφωση των πεζοδρομίων, σύλλογοι και φορείς της Δράμας(ΑΜΕΑ, Σύλλογος Τυφλών κλπ) ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν το κόψιμο των πλατανιών γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει η περιοχή, τα μπαλκόνια, οι αυλές και τα σπίτια τους, με ψείρες από τα δέντρα» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.


«Είναι δύσκολο να ραντιστούν γιατί είναι ψηλά δέντρα ενώ ακόμη κι αν το κάνουμε, το φάρμακο που θα ρίξουμε στα δέντρα θα διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή».
Επεσήμανε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό από πλευράς εικόνας ενώ τα πεζοδρόμια που θα δημιουργηθούν θα είναι άνετα, μεγάλα και προσβάσιμα από όλους τους πολίτες.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων αφού ξεκαθάρισε ότι και από πλευράς υπηρεσιών  υπάρχει θετική εισήγηση για την κοπή των πλατανιών – 32 δέντρα στο σύνολο τους -  ανέφερε ότι τα πλατάνια που υπάρχουν περιμετρικά του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήδη κλαδεύονται τόσο πολύ που το μόνο που μένει είναι ο κορμός τους ενώ τα δέντρα που θα τοποθετηθούν θα είναι πολύ πιο ωραία.

ALPHA NEWS 95,5Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου