Καραγιαννίδης Χρήστος: Να παραιτηθεί όποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί στο νομοσχέδιο για την αναδοχήΒουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξέφρασαν τη διαφωνία τους.
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτώνται: «Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;».
Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς» αναφέροντας: «Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (...)
Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».

Καραγιαννίδης: Να παραιτηθεί όποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί στο νομοσχέδιο για την αναδοχή
Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης με ανάρτησή του στο facebook αντέδρασε έντονα καλώντας όσους διαφωνούν να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και να πάνε στον πολιτικό χώρο όπου ανήκουν!

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, Χρήστου Καραγιαννίδη για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια:

Για την αναδοχή και τα ατομικά δικαιώματα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε συμφωνήσει εδώ και αρκετά χρόνια με συλλογικό τρόπο πως τα ατομικά δικαιώματα έχουν καθολικότητα.
Τούτο σημαίνει πως ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου όλοι κι όλες έχουν το δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας.
Γιατί βασικό ζητούμενο στην οικογένεια δεν είναι η σύνθεση της αλλά η αγάπη μέσα την οποία μεγαλώνουν οι γονείς τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιοι.
Κι επειδή δεν μπορεί να λέγονται αντιεπιστημονικά πράματα για το τι θα γίνουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες να θυμίσω πως σύμφωνα με αυτό το παράλογο επιχείρημα θα έπρεπε να απαγορεύσουμε τις ετερόφυλες οικογένειες μια και η συντριπτική πλειοψηφία των παραβατών του νόμου προέρχεται από ετερόφυλες οικογένειες.
Η υποστήριξη λοιπόν των ατομικών δικαιωμάτων δε μπορεί να έχει αστερίσκους σύμφωνα με το τι αντέχει ο καθένας και η καθεμιά.
Όσοι κι όσες προέκυψαν στον ΣΥΡΙΖΑ αργότερα από αυτές τις αποφάσεις όφειλαν και οφείλουν να τις κάνουν αποδεκτές εφόσον γι΄αυτό το κόμμα αυτές οι αποφάσεις είναι ταυτοτικές.
Αν για κάτι μπορούμε να κάνουμε κριτική στο επίπεδο των δικαιωμάτων είναι γιατί δεν είναι τοσο προωθημένες οι πρωτοβουλίες μας όσο θα έπρεπε να είναι.
Να πάει λοιπόν (αφού παραιτηθεί από την βουλευτική έδρα) ο καθένας/μια στο πολιτικό χώρο που τον αντιπροσωπεύει αντί να κάθεται εκεί που νιώθει άσχημα και θεωρεί ότι γκρεμίζεται ο συντηρητικός του κόσμος.
Κι εκεί να διεκδικήσει να καταργηθούν όλα όσα θεωρεί ότι τον/την προσβάλουν.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου