Ευγενία Σαραφίδου: Τα ποσά που ο ΕΟΠΥΥ δίνει για μετακίνησεις Δραμινών καρκινοπαθών φτάνουν και περισσεύουν για τους μισθούς των γιατρών για ένα τμήμα χημειοθεραπείας.Την ελπίδα της ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα μελετήσει τον φάκελο με τα στοιχεία που η Δράμα έχει προσκομίσει και τελικά θα αποφασίσει τη δημιουργία τμήματος χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο Δράμας, εξέφρασε σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας Ευγενία Σαραφίδου.

«Δεν ζητάμε ογκολογική κλινική, ζητάμε τμήμα χημειοθεραπείας το οποίο θα είναι στελεχωμένο με δύο  γιατρούς και δύο νοσηλεύτριες, για να μπορεί να εξυπηρετεί τους χιλιάδες Δραμινούς καρκινοπαθείς που ταλαιπωρούνται, κάνοντας τις θεραπείες τους σε άλλα νοσοκομεία» τόνισε η κα Σαραφίδου.

Μάλιστα, το στοιχείο που κατέθεσε δημοσίως, πείθει ακόμη και τον πιο δύσπιστο: ο ΕΟΠΥΥ έδωσε το 2017 πάνω από 105 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις 4.453 Δραμινών καρκινοπαθών σε νοσοκομεία εκτός Δράμας.

Τα χρήματα αυτά ΜΟΝΟ, μπορεί να καλύψουν τους μισθούς τριών γιατρών για δύο χρόνια.
Είναι παράδοξο να μην συνηγορεί λοιπόν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο αίτημα της Δράμας.

Η κα Σαραφίδου αναφέρθηκε όμως και στις εργασίες του 4ου συμποσίου «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο λέγοντας ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σημείωσε δε ότι εξήχθησαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα και κατατέθηκαν σοβαρότατες απόψεις από διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

ALPHA NEWS 95,5


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου