Κόπηκε κατά λάθος δέντρο στην πλατεία ΔράμαςΚάλεσμα στους Δραμινούς, να παραβρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα των πλατανιών του αρχαιολογικού μουσείου και να υποστηρίξουν την διατήρηση τους, έκανε η δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020 με ανάρτηση της στο fb.

Μάλιστα η παράταξη τονίζει ότι αν κοπούν τα δέντρα, αυτό θα είναι «έγκλημα» από την πλευρά της δημοτικής αρχής και ξεκαθάρισε ότι δεν θα το επιτρέψουν, παρά μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη (η οποία θα δικαιολογηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες) και εφόσον δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη λύση.
Η δημοτική παράταξη αναφέρεται και σε ένα ακόμη περιστατικό κοπής δέντρου στην πλατεία, κατά λάθος.

Η ανάρτηση της παράταξης Project Δράμα 2020

Χθες και σήμερα γίναμε αποδέκτες παραπόνων για δέντρα που κόβονται στην πλατεία, στο παλιό δημαρχείο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της παράταξής μας, κος Τσιαμπούσης, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κο Λαζαρίδη, ενημερωθήκαμε ότι χθες, από λάθος, κόπηκε ένα χλωρό δέντρο, το οποίο δεν έπρεπε να κοπεί και σήμερα κόπηκε το ξερό (αυτό που έπρεπε να κοπεί χθες).

Σε αντικατάσταση και των δύο δέντρων η Διεύθυνση Πρασίνου ήδη έχει δώσει εντολή να τοποθετηθούν άμεσα δύο καλλωπιστικές κερασιές στα ίδια σημεία.

Είναι παρήγορο ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν ευαισθητοποιηθεί με το θέμα της κοπής των δέντρων στη Δράμα και αντιδρούν. Στην προκειμένη περίπτωση, έγινε από λάθος. Στην περίπτωση των 32 πλατανιών στην Πατριάρχου Διονυσίου θα είναι έγκλημα. Δεν θα το επιτρέψουμε, παρά μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη (η οποία θα δικαιολογηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες) και εφόσον δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη λύση.
Καλούμε τους φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Ενόψει δημοτικού συμβουλίου, κάναμε επίσημη πρόσκληση στην Οικολογική Κίνηση Δράμας για συνάντηση στα γραφεία μας, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα των πλατανιών και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και των κοινόχρηστων χώρων.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου