Επίσκεψη του 1ου Αρσάκειου Γυμνάσιου Ψυχικού στο 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας Το απόγευμα της Κυριακής, 6 Μαΐου επισκέφτηκαν το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας  μαθητές της Γ΄ τάξης από το 1ου Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Ζήτησαν να γνωρίσουν το σχολείο μας, επειδή το κτίριο στο οποίο στεγάζεται έχει χαρακτηριστεί μνημείο με την ΥΠΠΟ/ΔΙΝΕΣΑΚ?108330π.ε?2962/4-4-2008, για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία του. 
Ταυτόχρονα είναι συνδεμένο όχι μόνο με την τοπική ιστορία και τις μνήμες πολλών Δραμινών ως Γυμνάσιο Αρρένων, όσο και με την εκπαιδευτική ιστορία της χώρας.


 Την ξενάγηση των μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους ανέλαβαν μαθητές της Α’  Λυκείου.

Περιηγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τη βιβλιοθήκη και το αμφιθέατρο όπου παρακολούθησαν και σύντομο βίντεο για την ιστορία του σχολείου.


Το σχολείο μπορεί να είναι επισκέψιμο από δημότες και επισκέπτες της πόλης

“Στο συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι ότι το σχολείο μπορεί να είναι επισκέψιμο από δημότες και επισκέπτες της πόλης.
Με μικρές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στους διαδρόμους και στο αμφιθέατρο και με άλλες που μπορούν να γίνουν, θα μπορούσε  να σχεδιαστεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ώστε το Γυμνάσιο Αρρένων να υποδέχεται μαθητές και πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν την ζωντανή ιστορία του. Ωστόσο, και τώρα είναι ανοιχτό σε επισκέψεις.
Ευχαριστούμε τη ΔΕΚΠΟΤΑ για τη διάθεση βιβλίων που προσφέρθηκαν στους μαθητές και στη Βιβλιοθήκη του 1ου Αρσάκειου Γυμνάσιου Ψυχικού» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του σχολείου.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου