Δράμα: Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ με θέμα τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την αποδοχή130 μαθητές και μαθήτριες, από πέντε Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά Σχολεία και ένα Λύκειο της Δράμας παρουσιάζουν θεατρικά δρώμενα με θέμα τη διαφορετικότητα,την αλληλεγγύη και την αποδοχή

ΔΡΑΜΑ, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 , 18.30 μ.μ.

Αίθουσα Δραμινών Πολιτών, Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Είσοδος: ελεύθερη

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό θεατρικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018,στις 18.30 μ.μ., στην αίθουσα «Δραμινών Πολιτών» στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». 

130 μαθητές και μαθήτριες από οκτώ σχολείαπρωτοβάθμιας και δευτεροβάμιας του Ν. Δράμας δημιούργησαν θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή. 
Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία μέσα στον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. 
Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, διοργανώνει μαθητικά φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» με θέμα «Μαζί» σε πολλές πόλεις της χώρας.  Καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις σχολείων θα παρουσιαστούν μέσω της ιστοσελίδας www.humanrights.theatroedu.gr.

Πότε/Πού: 7/5/2018, 18.30 π.μ. στην Αίθουσα Δραμινών Πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Συμμετέχουν τα σχολεία:5οΝηπιαγωγείο Δράμας, 1οΝηπιαγωγείο Προσοτσάνης,14οΝηπιαγωγείο Δράμας, 17οΝηπιαγωγείο Δράμας, 2οΝηπιαγωγείο Καλαμπακίου,Δημοτικό Σχολείο Μαυροβάτου Νέας Σεβαστείας, 6οΔημοτικό Σχολείο Δράμας, ΓΕΛ Δοξάτου Δράμας

Οι εκπαιδευτικοί: Ανδρέας Κοζής, Σοφία Γίδα, Κυδά Σωτηρία, Κάντζα Γεωργία, Καραμπατζάκη Μαρία, Μαρία Παπαδοπούλου, Ευδοκία Παπαδοπούλου Πανταζίδου, Χρυσή Μαργιορίδου, Σταυρούλα Αυγητίδου, Τσιλεπώνη Κατερίνα, Κουτούπη Μαρία, Γαζιώτου Ευαγγελία, Παπαδοπούλου Αναστασία, Πεκτέσογλου Αναστασία, Μπάμπαλη Βασιλική, Πετρά Βασιλική

Συμπληρωματικές δράσεις:

Α) Στο πλαίσιο της εβδομάδας Νηπιαγωγείων Ν. Δράμας «Ανοικτής Πόρτας» 2-11 Μαίου 2018, θα υπάρχει έκθεση με έργα των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»
Β) Στο πλαίσιο της ημερίδας «Τα Νηπιαγωγεία μιλούν στους γονείς» στις 9/5/2018 στις 18:30 μ.μ.,στην αίθουσα Δραμινών Πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Ειρήνη Μαρνά θα αφηγηθεί παραμύθια αλληλεγγύης και αγάπης.


Υποστήριξη σχολείων-Συντονισμός: Ειρήνη Μαρνά

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Σε συνεργασία μετη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Δράμας και την 39η Περ. Σχ. Συμβούλων Προσχ. Αγωγής Δράμας
Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας

Πληρ.:2106541600/www.Theatroedu.grΜοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου