Γαλάζιες Σημαίες στους Αμμόλοφους, Ηρακλείτσα, Πέραμο, Ορφάνι, Τούζλα και ΣαρακήναΓια μια ακόμη χρονιά οι παραλίες του Δήμου Παγγαίου «σάρωσαν» τις γαλάζιες σημαίες και αναδείχτηκαν από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Οι Αμμόλοφοι, η Ηρακλείτσα, η Πέραμος, το Ορφάνι, η Τούζλα και η Σαρακήνα βραβεύτηκαν και φέτος με τον τίτλο της «Γαλάζιας Σημαίας» πληρώντας 33 αυστηρά κριτήρια μεταξύ των οποίων η ποιότητα των νερών, η καθαριότητα, η οργάνωση αλλά και η ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

Η διοίκηση του δήμου Παγγαίου με ανακοίνωση της εκφράζει την περηφάνια της, τονίζοντας  όμως, ότι η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι απόρροια της συνέπειας και της συστηματικής εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Παγγαίου
Η συνέπεια και η συστηματική εργασία που γίνεται συνεχώς από τον Δήμο Παγγαίου κατατάσσουν και πάλι στην κορυφή τις παραλίες του Δήμου με 6 Γαλάζιες Σημαίες.
Οι παραλίες που έχουν Γαλάζια Σημαία είναι οι Αμμόλοφοι, η Νέα Ηρακλείτσα, η Νέα Πέραμος, το Ορφάνι, το Οφρύνιο/Τούζλα και η Σαρακήνα.
Οι παραλίες πληρούν 33 αυστηρά κριτήρια του σχετικού προγράμματος, συντονιστής του οποίου είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σχετικά με εξαιρετική ποιότητα υδάτων, καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου καθώς και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Για τις ακτές αυτές τηρείται αυστηρό χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων ενεργειών για όλη την θερινή περίοδο προκειμένου να διατηρούν τις κείμενες προδιαγραφές και κατ’ επέκταση το επάξιο της βράβευσης


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου