Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Προσοτσάνης μιλά για τις παράνομες "ελληνοποιήσεις" γάλακτοςΤο φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος από ξένες χώρες κατήγγειλε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Προσοτσάνης Κώστας Ακριτίδης σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Μάλιστα ανέφερε ότι το παράνομο "βάπτισμα" γίνεται από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες στην προσπάθεια τους να ρίξουν το κόστος του τελικού προϊόντος τους στα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, εισάγουν γάλα από χώρες όπως η Ρουμανία και η Ιταλία(και μάλιστα από Σαρδηνία) με πολύ χαμηλή τιμή.Οι ελάχιστοι έλεγχοι που γίνονται από το κράτος, ανοίγουν το δρόμο στις γαλακτοβιομηχανίες να ελληνοποιήσουν τα γάλατα που εισάγουν με σχετική άνεση.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι, να πίνει ο καταναλωτής το γάλα από ξένη χώρα νομίζοντας ότι είναι Ελληνικό.

Πρόκειται για μια τακτική που εφαρμόζει το καρτέλ του γάλακτος, παρόμοια με την τακτική που εφαρμόζεται στις παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος.
Ο κ. Ακριτίδης ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό, είναι η δημιουργία ενός συστήματος καθημερινών, επισταμένων ελέγχων στις γαλακτοβιομηχανίες, που θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην άσκηση παράνομων πράξεων.
Παρακάτω ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων Προσοτσάνης
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου