Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Πέμπτη οι Κτηνοτρόφοι από όλη τη ΜακεδονίαΤην Πέμπτη 31 Μαΐου οι κτηνοτρόφοι από όλη τη Μακεδονία πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Βασικός του αίτημα: οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες να επαναφέρουν τις τιμές στο γάλα στο... σήμερα, παύοντας την πολιτική μείωσης που ακολουθούν οι γαλακτοβιομηχανίες και που γυρνούν τους Έλληνες κτηνοτρόφους στην εποχή του 1994, αλλά και με τη διεκδίκηση η ελληνική Πολιτεία να εφαρμόσει άμεσα ενέργειες στήριξης του τομέα, με συγκεκριμένα μέτρα.
Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, από τις 12 το μεσημέρι κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο Υπουργείο και μία ώρα αργότερα αναμένεται να κορυφωθεί η κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν κτηνοτρόφοι από Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ανατολική-Μακεδονία και Θράκη, αλλά και οι προσκείμενοι στον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Με ανακοίνωση τους μάλιστα οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αναφέρουν για την κινητοποίηση ότι «Παρακάμπτοντας τις σοβαρές μας διαφωνίες, σε σχέση με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και  τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, και μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της αιγοπροβατοτροφίας στην πατρίδα μας, θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη να διαμαρτυρηθούμε, για την ανικανότητα της συντεταγμένης πολιτείας, να προστατεύσει την Ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή και τους καταναλωτές, από αθέμιτες πρακτικές, που οργανωμένα συμφέροντα εφαρμόζουν, με σκοπό το πρόσκαιρο κέρδος.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου