Το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας συμμετέχει στον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής ΚληρονομιάςERASMUS+  1ο Γενικό Λύκειο Δράμας - Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής  Κληρονομιάς 2018


Το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας συμμετέχει στον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του 2018,  με βασικό άξονα τo πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο «Digital Extra-SMILE»  που υλοποιείται φέτος από το  σχολείο.

Καθηγητές στου σχολείου εκπαιδεύτηκαν από τον οργανισμό  Eucourses.eu,  που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ στην Μεγάλη Βρετανία και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθοδολογιών, όπως αυτά που σχετίζονται με την πολλαπλή νοημοσύνη και την αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω της ενσωμάτωσης.

Όπως μας ενημερώνει η διοίκηση του σχολείου με ανακοίνωση της:
«Το πρώτο σεμινάριο, με τίτλο «Digital Extra», πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη στη Σουηδία με βασικό αντικείμενο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων για την παραγωγή εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού.

 Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν επταήμερο σεμινάριο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, που σχετίζεται με την μουσειακή αγωγή και την ένταξη θεμάτων που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομίας στην  καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Η αποκτηθείσα γνώση αξιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους μέσα στην τάξη στα πλαίσια :
1.     Του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας με την υλοποίηση των θεμάτων:
v «Αναζητώντας την Βυζαντινή Οθωμανική και νεότερη Δράμα»
v «Ανακαλύπτοντας τα Κάστρα και τις Καστροπολιτείες»
v «Digital Extra-SMILE μουσειακή αγωγή»
2.     Προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα:
«Περπατώντας σήμερα στις Καστροπολιτείες του χθες»
Παράλληλα το πρόγραμμα εξελίχτηκε και συνδέθηκε με  την ηλεκτρονική διάσταση του προγράμματος  Erasmus+, το Εtwinning,  με την υλοποίηση σχετικής σύμπραξης με σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Γερμανία  υπό τον τίτλο «Treasuring Europe».
Σε αυτή τη δράση η μαθητές μας κλήθηκαν να αναδείξουν και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο, εμβληματικές πολιτιστικές τοποθεσίες και κτίρια της περιοχής μας,  δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που αυτά υπέστησαν στη διάρκεια των χρόνων λόγω των κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων διαχρονικά.
Επιλέχτηκαν για προβολή  η καπναποθήκη Σπήρερ -Hydrama Hotel, το Σαντιρβάν τζαμί και το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, καθώς και το Ιμαρέτ στην Καβάλα.
Τα οφέλη τόσο για τους μαθητές  όσο και για τους εκπαιδευτικούς από τέτοιες δράσεις είναι πολλαπλά συμβάλλοντας στην κατανόηση της έννοιας της Πολιτιστικής  Κληρονομιάς αλλά και στη σφυρηλάτηση της κοινής αλλά ταυτόχρονα και πολυδιάστατης ευρωπαϊκής ταυτότητας. Προσδοκούμε για νέες ευκαιρίες και το νέο σχολικό έτος».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου