20 νοσηλευτές στο νοσοκομείο Δράμας πάσχουν από ανίατη νόσο, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίαςΗ έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Δράμας έχει φέρει στα όρια τους εργαζόμενους, οι οποίοι υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου να ανταποκρίνονται συνεχώς στις αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος.

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Δράμας.

Τα στοιχεία που παραθέτει μάλιστα, καταδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, το μέγεθος του προβλήματος: 20 υπάλληλοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας πάσχουν από ανίατη νόσο, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας.

Η επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
Κε Υπουργέ,

Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα όπως άλλωστε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Προσωπικού, την συνεχή ανάδειξη των προβλημάτων από την Πρόεδρο του Σωματείου και το Σωματείο Εργαζομένων τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η παροχή των υπηρεσιών.

Κατά την επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο, μεγάλη εντύπωση μας προξένησε ο μεγάλος αριθμός προσωπικού, ειδικά νοσηλευτικού, που πάσχει από σοβαρά νοσήματα (αυτοάνοσα, καρκίνους κλπ.) 20 υπάλληλοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας πάσχουν από ανίατη νόσο, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας.

Στο υπόμνημα που σας κοινοποιούμε, το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει τα προβλήματα των ελλείψεων Προσωπικού και κονδυλίων. Ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου στα χρόνια των Μνημονίων μειώθηκε κατά 50% και ως εκ τούτω δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες.

Λόγω ελλείψεων Προσωπικού λειτουργεί μια Παθολογική Κλινική αντί για δύο που λειτουργούσαν πριν την κρίση και μάλιστα η μία καταργήθηκε στον οργανισμό.

Είναι επιτακτική ανάγκη η τροποποίηση του Οργανισμού και η σύσταση δεύτερης Παθολογικής Κλινικής, λόγω της μεγάλης ζήτησης σε υπηρεσίες που έχει το Νοσοκομείο. Λειτουργούν 3 Κλίνες ΜΕΘ αν και είναι ανεπτυγμένες και υπεραπαραίτητες επτά.  Οι τέσσερις κλίνες δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων Προσωπικού.

Οργανόγραμμα
Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει Κλινική αισθητήριων οργάνων, παγκόσμια πρωτοτυπία που περιλαμβάνει την Οφθαλμολογική και την Ω.Ρ.Λ. Απαιτείται η Οργανική αποσύνδεση των εν’ λόγω Κλινικών.

Μεγάλη έλλειψη Προσωπικού στη τεχνική υπηρεσία η οποία αποδεκατίστηκε, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συντήρηση του Νοσοκομείου.

Πρωτοτυπία στο Νοσοκομείο είναι η διανομή εσωτερικών εγγράφων από ιδιωτική courier και η μεταφορά φαρμάκων, υλικών και σκουπιδιών από εργολάβο.

Είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη του απαραίτητου Μόνιμου Προσωπικού και η αύξηση της χρηματοδότησης στο Γ.Ν. Δράμας. Μια περιοχή που εμφανίζει υψηλή νοσηρότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ           ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου