ΝΟΔΕ Δράμας για Καραγιαννίδη: «Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις…»


Το γνωστό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις…», το οποίο γράφτηκε την περίοδο της χούντας και άγγιξε εκατομμύρια Ελλήνων που καταδιώκονταν από το 1945 μέχρι το 1974 για τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς τους αγώνες, επιστρατεύει η ΝΟΔΕ Δράμας προκειμένου να σχολιάσει την συμπεριφορά Καραγιαννίδη.

Στην ανακοίνωση της τονίζει χαρακτηριστικά: 
Άλλες εποχές θύμισε η χθεσινή πρωτοφανής κίνηση του Κυβερνητικού Βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη να φιμώσει δια της Αστυνομίας τις φωνές λαϊκής αντίδρασης στο επαίσχυντο κυβερνητικό σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια.
Ο συμπολίτης μας και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Δράμας Περικλής Κωφίδης, οδηγήθηκε αιφνιδιαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας κατόπιν εντολής Καραγιαννίδη προκειμένου να του διενεργηθούν οι δέουσες ‘’συστάσεις’’, ώστε να παύσει την εναντίον του Βουλευτή κριτική. 
Η εκφοβιστική αυτή καθ’ όλα προκλητική αλλά και προσβλητική για τα δημοκρατικά ήθη ενέργεια του Κυβερνητικού Βουλευτή προβληματίζει και αναδεικνύει την ‘’δημοκρατική ευαισθησία’’ του Αριστερού αγωνιστή Χρήστου Καραγιαννίδη.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας.
Αθανάσιος Ανδρούτσος

Παρακάτω ακούστε το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη.
Για την ιστορία γράφτηκε στις φυλακές του στρατοπέδου Ωρωπού τον Δεκέμβριο του 1969 και ηχογραφήθηκε τον Ιανουάριο του 1971 στο Λονδίνο

https://www.youtube.com/watch?v=w-ZBC6_r2zo
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου