Όχι στην συμφωνία για το «Μακεδονικό» από Μαμσάκο, Μλεκάνη, ΠαπαεμμανουήλΤην αντίθεση τους στην συμφωνία για το Μακεδονικό που παρουσιάστηκε χθες από τον Έλληνα πρωθυπουργό εκφράζουν με αναρτήσεις τους στο fb  ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Μλεκάνης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή Νέα Δράμα Γρηγόρης Παπαεμανουήλ.


  

Μαμσάκος Χριστόδουλος: Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, δεν ξεπουλάμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας

«Οι Μακεδόνες δεν χαρίζουμε σε κανέναν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, δεν ξεπουλάμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», τονίζει μεταξύ άλλων

Η ανάρτηση Μαμσάκου
Για μένα, όπως και για όλους τους συμπολίτες μου, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μια, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, είναι η γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των προγόνων μου, είναι η ιστορία μου, είναι η ταυτότητά μου, είναι το σπίτι μου, είναι οι άνθρωποι που κράτησαν και κρατούν ψηλά τα ιδανικά και τις αξίες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πολιτισμού, είναι οι λεβέντες παππούδες των χωριών μας που αγωνίστηκαν γι’ αυτά τα άγια χώματα. 
Δεν δέχομαι καμία πολιτική κατάσταση και συμφωνία να μου τα στερήσει όλα αυτά! Γιατί οι Μακεδόνες δεν χαρίζουμε σε κανέναν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, δεν ξεπουλάμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας! ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Μλεκάνης Μιχάλης: Αντί να εξαφανίζεται, κατοχυρώνεται ο αλυτρωτισμός

Την αντίθεση του εκφράζει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Δράμας Μιχάλης Μλεκάνης.
«Η αποδοχή της ύπαρξης Μακεδονικού Έθνους και Μακεδονικής Γλώσσας σε άλλη κρατική οντότητα, έξω από την Ελλάδα, είναι το χειρότερο που μπορούσε να γίνει.
Αντί να εξαφανίζεται, κατοχυρώνεται ο αλυτρωτισμός" σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Ζωή.

Η ανάρτηση Μλεκάνη
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στη συμφωνία που μας σερβίρουν το όνομα Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το Κράτος των Σκοπίων δεν μας ικανοποιεί, αλλά είναι, δυστυχώς, το λιγότερο κακό.
Πώς μπορεί να αποδεχθεί ένας Έλληνας την ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους έξω σπό την Ελλάδα;
Πώς μπορεί να αποδεχθεί ενας Έλληνας Μακεδονική Γλώσσα έξω από την Ελλάδα;
Αυτά για όσους μας ζητούν να δούμε τη συμφωνία με ρεαλισμό!!!
Η αποδοχή της ύπαρξης Μακεδονικού Έθνους και Μακεδονικής Γλώσσας σε άλλη κρατική οντότητα, έξω από την Ελλάδα, είναι το χειρότερο που μπορούσε να γίνει.
Αντί να εξαφανίζεται, κατοχυρώνεται ο αλυτρωτισμός.
Είτε τελικά επικυρωθεί είτε όχι αυτή η συμφωνία, οι Σκοπιανοί έχουν καταγράψει μια νίκη και η Ελλάδα μια ήττα.
Κι αυτό γιατί όποτε ξανασυζητηθεί το Σκοπιανό, από αυτή την αφετηρία, από αυτά τα κεκτημένα θα ξεκινήσουν οι Σκοπιανοί.
Καταστροφικά λάθη!!!


 Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης: Προδοσία και πλαστογράφηση της ιστορίας
Ως προδοσία και πλαστογράφηση της ιστορίας χαρακτηρίζει την συμφωνία για το Μακεδονικό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή Νέα Δράμα Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Προτείνει δε την Παρασκευή που θα γίνει συζήτηση στη Βουλή να γίνει συγκέντρωση των Δραμινών έξω από το γραφείο του Βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ ΔΡΆΜΑΣ Χρήστου Καραγιαννιδη και το ίδιο να γίνει σε όλα τα γραφεία των Βουλευτών του ΣΎΡΙΖΑ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Η ανάρτηση Παπαεμμανουήλ
Διαβάζω τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ:

-Αναγνωρίζεται «μακεδονική γλώσσα» («Macedonian language»), με τη σημείωση ότι αναγνωρίζεται ταυτόχρονα ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβικής προέλευσης.
-Σε σχέση με την εθνικότητα ισχύει ο όρος "Μακεδόνες/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας" (Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia), με τη ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Και κάνω τις παρακάτω σκέψεις:
Από τη μια δηλαδή τους "βαφτίζουμε" Μακεδόνες ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες κι από την άλλη "βαφτίζουμε" τη γλώσσα τους μακεδονική ενώ είναι σλαβική.
Με απλά λόγια αυτό είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ και λέγεται ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Συμφωνία πάντως δεν είναι!
ΚΑΛΕΣΜΑ:
Την Παρασκευή που θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για το Ξεπούλημα της μίας και μοναδικής ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ Μακεδονίας μας, μαζευόμαστε όλοι έξω από το γραφείο του Βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ ΔΡΆΜΑΣ Χρήστου Καραγιαννιδη.
Το ίδιο να γίνει και σε όλα τα γραφεία των Βουλευτών του ΣΎΡΙΖΑ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου