Επιμελητήριο Δράμας: 1η Διασυνοριακή συνάντηση νέων στην Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα.Το Επιμελητήριο Δράμας μπαίνει μπροστά στις συνοριακές περιοχές για την καινοτομία

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Επιμελητήριο Δράμας το τετραήμερο από 25 έως 28 Ιουνίου 2018, το πρώτο φόρουμ για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα στις συνοριακές περιοχές.  
Τριάντα νέοι επιστήμονες από συνοριακές περιοχές της Ευρώπης (8 χώρες και την Ελλάδα), συμμετείχαν σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα επιτάχυνσης ιδεών, για την δημιουργία καινοτόμας επιχείρησης.
Η μεθοδολογία, τα εργαλεία αλλά και η ομαδική εργασία για την επιτάχυνση διαφόρων ιδεών που εξετάσθηκαν σε επίπεδο εξειδικευμένου βιωματικού σεμιναρίου-εργαστηρίου, άφησαν θετικότατες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.
"Ο δημιουργικός προβληματισμός και η δημιουργία καινοτόμων businessplan, έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στους νέους επιστήμονες.
Οι εκπαιδευτές μέντορες –σύμβουλοι του επιταχυντή από την εταιρεία InnovationFarm, σε συνεργασία με τους νέους, δημιούργησαν πέντε ομάδες με καινοτόμες ιδέες, τις οποίες υποστήριξαν ώστε να έχουν την δυνατότητα να γίνουν καινοτόμες  επιχειρήσεις.


Στο τέλος της τετραήμερης διαδικασίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ιδεών και η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης από υψηλά ιστάμενους της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR), του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα,τον Πρόεδρο, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου καθώς και στελέχη του φορέα.  

Εκ μέρους του AEBR συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. MartinGuillermoRamirez (Ισπανία), ο προϊστάμενος μελετών & έρευνας κ.  JensGabe (Γερμανία), ο προϊστάμενος της TaskForce κ. JohannesMoisio (Φινλανδία) ο οποίος είχε την & την ευθύνη συγκέντρωσης και αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής. Εκ μέρους του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα συμμετείχε ο κ. Χάρης Κούντουροςο οποίος έδωσε  χρήσιμες πληροφορίες για τον ρόλο και την δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Το Επιμελητήριο Δράμας υποστηρίχθηκε από την Διαχειριστική Αρχή του INTERREG στην Θεσσαλονίκη και ευχαριστεί θερμά τους κ. Αλεξ. Σαμαρά,προϊστάμενο και Κυριάκο Φωτιάδη στέλεχος, για την συμμετοχή τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Στέφανος Γεωργιάδης υποδέχθηκε τους νέους επιστήμονες καλωσορίζοντας τους στην Δράμα, κάνοντας εκτενή αναφορά για τις δυνατότητες του Επιμελητηρίου να φιλοξενεί καινοτόμες  ομάδες & νεοφυείς επιχειρήσεις, στην νέα δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που θα λειτουργεί στον χώρο του. Ανέδειξε δε την σημασία της καινοτόμας επιχειρηματικότητας ως βασική πολιτική & επιλογή στο άμεσο μέλλον. Επίσης ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη του Επιμελητηρίου, που βοήθησαν στην οργανωτική επιτροπή για την επιτυχία.

Από την Ευρωπεριοχή Νέστος-Mesta, στην οποία είναι εταίρος και ο Δήμος Παρανεστίου, η Δήμαρχος κ. Αλίκη Σωτηριάδου παρουσίασε στους νέους, την περιοχή και ιδιαίτερα τον φυσικό πλούτο της. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες του βουνού προσκαλώντας τους να συμμετέχουν στην επόμενη διοργάνωση.   
Την εναρκτήρια εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Ανιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργ. Πατακάκης & ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Δημ. Καραμπατζάκης.
Η όλη εκδήλωση του φόρουμ, συνδιοργανώθηκεαπό το Επιμελητήριο και την Ένωση Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (Association of European Border Regions). Το Επιμελητήριο Δράμας, εταίρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR), προωθεί την καινοτομία και την εξωστρέφεια αναδεικνύοντας τον ηγετικό ρόλο του σε αντίστοιχους φορείς της Νοτιανατολικής Ευρώπης αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Δράμας από την Eκτελεστική Eπιτροπή του AEBR αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών της Διοίκησης και των δυνατοτήτων του Επιμελητηρίου Δράμας, που εντός του 2018 θα αποκτήσει και μόνιμη δομή στήριξης της καινοτομίας". 

Στέφανος Γεωργιάδης
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας
& Υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος 
& Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου