Μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Δράμας στη οδό Χελμού, προτείνει η Αυτοδιοίκηση ΠολιτώνΤην μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Δράμας στη οδό Χελμού, στην περιοχή της ανάπλασης, προτείνει η δημοτική παράταξη του Δήμου Δράμας «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και παράλληλα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους - στην υπόθεση -  φορείς, σε μια δημόσια διαβούλευση προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, λειτουργικός, καλαίσθητος και προσβάσιμος χώρος.
Στην πρόταση της η Αυτοδιοίκηση Πολιτών καταθέτει συγκεκριμένα επιχειρήματα που δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα «Γιατί τώρα;» και «Γιατί εκεί;»

H Αυτοδιοίκηση Πολιτών καλεί σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση τους εμπλεκόμενους φορείς (Μικροπωλητές, Καταναλωτές , Αστικό ΚΤΕΛ, Εμπορικό Σύλλογο κ.α.) προκειμένου να συν-διαμορφωθεί δημοκρατικά μια ολοκληρωμένη πρόταση από την οποία όλοι μπορούν να είναι ωφελημένοι

Διαβούλευση για μια Σύγχρονη Λαϊκή Αγορά

Πρόταση της Αυτοδιοίκησης Πολιτών για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της πόλης μας.

Θεωρούμε πως είναι ώριμη πλέον η εκκίνηση μιας διαβούλευσης και συζήτησης  με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους ( πωλητές λαϊκής αγοράς , καταναλωτές, πολίτες της Δράμας ) για την μεταφορά της Λαϊκής μας Αγοράς με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού, καλαίσθητου και  προσβάσιμου χώρου.

Η πρόταση της παράταξης μας αφορά στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο χώρο στάθμευσης της ανάπλασης , επί της οδού Χελμού. (βλέπε χάρτη)


Γιατί τώρα;
 • ·  Γιατί δημιουργούνται οι προϋποθέσεις συνέργειας καθώς θα συμβάλλει στην υλοποίηση της ανασυγκρότησης  της πόλης μας, με την έναρξη της  ανάπλασης επί  της οδού της 19η Μαΐου.
 • ·        Γιατί προσφέρει τη δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων (προώθηση άλλων τοπικών προϊόντων και εκθέσεων).
 • ·        Γιατί θέλουμε μια όμορφη και παραγωγική πόλη για όλους


Γιατί εκεί;
Γιατί η προτεινόμενη θέση:
 • ·    συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών (υψηλή προσβασιμότητα λόγω εγγύτητας από το κέντρο της Δράμας με δυνατότητα στάθμευσης για τους καταναλωτές και δημόσια συγκοινωνία)
 • ·        αποφορτίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Δράμας
 • ·        ενισχύει του παραγωγούς
 • ·        αυξάνει τον αριθμό  των παραγωγών που θα μπορούν να συμμετέχουν
 • ·        διατηρεί την «καρδιά» της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης
 • ·        συμβάλλει στην τον εκσυγχρονισμό της αγοράς
 • ·        έχει χαμηλό κόστος της μεταφοράς λόγω ύπαρξης υποδομών
 • ·      προσφέρεται για δημιουργία μόνιμων καλαίσθητων εκθετηρίων απαλλάσσοντας τους πωλητές από τη διαδικασία στησίματος
 • ·  σε δεύτερο στάδιο δίνει τη δυνατότητα μετατροπή της σε Κλειστή Αγορά σύγχρονων προδιαγραφών


Βεβαίως είναι ανοιχτά θέματα όπως αστικών λεωφορείων, θέματα διαστάσεων των τραπεζοπάγκων των παραγωγών, της διαδικασίας φόρτωσης και εκφόρτωσης εμπορευμάτων κ.λπ τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με την τελική διαμόρφωση της πρότασης μας, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής.

Ως Αυτοδιοίκηση Πολιτών καλούμε σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς (Μικροπωλητές, Καταναλωτές , Αστικό ΚΤΕΛ, Εμπορικό Σύλλογο κ.α.) προκειμένου να συν-διαμορφώσουμε δημοκρατικά μια ολοκληρωμένη πρόταση από την οποία όλοι μπορούν να είναι ωφελημένοι.

Παρακάτω βλέπετε σκίτσα πάγκων της Λαϊκής όπως έχουν προταθεί στα Τρίκαλα και τα οποία επισυνάπτει η Αυτοδιοίκηση των Πολιτών στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης της.Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου