Οι ΤΑΚΙΜ στην Πετρούσα - Συνέντευξη του δεξιοτέχνη Θωμά ΚωνσταντίνουΤο συναυλιακό καλοκαίρι του 2018 ολοκληρώνεται και οι ΤΑΚΙΜ συνεχίζουν να ταξιδεύουν το ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ανά την Ελλάδα!
Την Τρίτη 28 Αυγούστου θα βρεθούν στο Φαράγγι της Πετρούσας στη Δράμα, σε συνεργασία με τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».
Χορηγός Επικοινωνίας: ALPHA NEWS 95,5 και alpha-news.gr

Οι ΤΑΚΙΜ - έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής - συμπράττουν και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο!
Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού, τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).
Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση.
Σε κάθε μέρος, ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί),  Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.

Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης

Συμμετέχει χορευτική ομάδα από τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τασούλα Μαυρίδου

ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Η ελληνική απόλαυσις»
Τρίτη 28 Αυγούστου | Φαράγγι Πετρούσας Δράμας | Ώρα έναρξης: 21:00

Χορηγός Επικοινωνίας: ALPHA NEWS 95,5 και alpha-news.gr

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο, 10 ευρώ φοιτητικά / ανέργων.

Προπώληση:
Πλατεία Ελευθερίας Δράμας, Γερμανός
και online: www.ticketservices.gr και στα Public.
Συνέντευξη του ΘΩΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΤΑΚΙΜ στην ιστοσελίδα alpha-news.gr

Ερ. Στο φετινό ταξίδι σας ανά την Ελλάδα ποιες είναι οι εντυπώσεις που αποκομίσατε από τον κόσμο, στις συναυλίες σας; Είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στο οποίο μπορούν να "συμμετέχουν" συγκεκριμένες ηλικίες ανθρώπων ή μπορούν να το απολαύσουν όλοι;

Απ. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πάντα ενθουσιώδεις και κατά τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και μετά από αυτήν.
Υπάρχει συγκίνηση και ενθουσιασμός και είναι τρομερό το συναίσθημα όταν το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ακούει κάτι ωραίο, κάτι που ίσως δεν έχει και ξανακούσει.
Αφορά όλες τις ηλικίες, γιατί αναφέρεται τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, με εμφανείς τις αντιστοιχίες τόσο σε μουσικό όσο και σε δραματουργικό και ιστορικό επίπεδο.

Ερ. Πως καταφέρνετε και "παντρεύετε" μουσικές από Ήπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Αμερική σε ένα "μουσικό ταξίδι" όπως λέτε, μέσα στο χρόνο;

Απ. Όταν κάποιος ταξιδεύει, είναι αναγκασμένος να “ρουφήξει” και να “ζήσει” τα πάντα γύρω του.
Γεύσεις μοναδικές, μουσικές έντονες, εικόνες δυνατές και έντονα συναισθήματα είναι το λιγότερο που μπορεί να ζήσει κανείς σε ένα τέτοιο ταξίδι στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την ανατολή και τέλος την Αμερική των μεταναστών.


Ερ. Tί είναι για τους ΤΑΚΙΜ η παραδοσιακή μουσική; Μπορεί να συνυπάρξει ή και να αναμιχτεί με σύγχρονα ακούσματα, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες νέες μουσικές;

Απ. Για τους ΤΑΚΙΜ δεν υφίσταται παραδοσιακή μουσική αλλά Λαϊκή μουσική, μουσική που προέρχεται από τον λαό, δημιουργείται από αυτόν και καταλήγει σε αυτόν, χωρίς copyrights,χωρίς αλισβερίσια και πράγματα που ασχημαίνουν τη μουσική.
Άλλωστε παραδοσιακές μπορούν να ονομαστούν όλες οι μουσικές του κόσμου, από τη στιγμή που και αυτές παραδίδονται από γενιά σε γενιά.
Όταν το βασικό συστατικό είναι η ψυχή, τότε όλα μπορούν να συμβούν, όπως στην περίπτωση μας και την πρόσφατη συνεργασία μας με τους διεθνείς Calexico από την Αμερική και τον θρυλικό Eric Burdon από τους Animals.
Αυτό που μένει είναι μια δυνατή ανάμνηση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα συνεργασίας και συνύπαρξης πολιτισμών.

Ερ. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, με τεράστια ιστορία. Οι παραδοσιακές μας μουσικές, θεωρείτε ότι έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την Δυτική Μουσική ή από Ανατολίτικα ακούσματα και μουσικές;

Απ. Έχουμε την τύχη σαν λαός να ζούμε στο σταυροδρόμι των πολιτισμών επηρεαζόμενοι ,αλλά και επηρεάζοντας, όσους περνούν από εδώ.
Το μουσικό και πολιτισμικό μας ψηφιδωτό αποτελείται από αναρίθμητες ψηφίδες, τις οποίες δεν μπορούμε να μετρήσουμε και να πούμε πόσες ανήκουν στη δύση και στην ανατολή.
Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως ενώ το μυαλό μας είναι στη δύση η καρδιά μας σίγουρα ανήκει στην ανατολή και όσο περισσότερο το παραδεχόμαστε, τόσο καλύτερα θα αισθανόμαστε με τους εαυτούς μας.

alpha-news.gr


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου