Στο 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας, η Υπουργός Πολιτισμού Μ. Ζορμπά

Η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά με τον Διευθυντή του Λυκείου Βασίλη Συμεωνίδη και τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο(κέντρο) συνομιλούν με μαθητές του σχολείου

Το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας επισκέφτηκε την προηγούμενη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά συνοδευόμενη από τον γνωστό ιστορικό κ. Αντώνη Λιάκο.

Η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκε τη Δράμα στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Την κα Ζορμπά και τον κ. Λιάκο υποδέχτηκαν στο σχολείο μαθητές καθώς και ο Διευθυντής του Λυκείου, Βασίλης Συμεωνίδης. Τους ξενάγησαν στο χώρο, εστιάζοντας στην ιστορικότητα του σχολείου.


Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας χαρακτηρίστηκε μνημείο (ΥΠΠΟ/ΔΙΝΕΣΑΚ/108330πε/2962/4-4-2008), επειδή αποτελεί κτίριο με μνημειώδη χαρακτήρα που ακολουθεί τις αρχές του μοντέρνου κινήματος και διαθέτει μορφολογικά στοιχεία της βυζαντινής αρχιτεκτονικής.


Είναι συνδεμένο τόσο με την τοπική ιστορία και τις μνήμες πολλών Δραμινών ως Γυμνάσιο Αρρένων, όσο και με την εκπαιδευτική ιστορία της χώρας, κάτι που το καθιστά πόλο έλξης. 
Την περίοδο αυτή, διεξάγονται εργασίες στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος στο πλαίσιο υλοποίησης ολοκληρωμένης μελέτης για την ανάπλαση του.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου