Δύο Δραμινοί δρομείς στον ιστορικό υπερμαραθώνιο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ

 O Δημήτρης Κιόρογλου(αριστερά) και ο Γρηγόρης Δημητριάδης,


Δύο δρομείς τους Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας  - DRAMA RUNNERS θα συμμετέχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ.

Ο Δημήτρης Κιόρογλου και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, με άλλους 400 περίπου δρομείς από 50 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, θα ξεκινήσουν στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών με στόχο να τερματίσουν στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Στο φετινό 36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2018, παίρνουν μέρος 60 Έλληνες, μόνο.

Οι αθλητές καλούνται να ολοκληρώσουν, μέσα σε 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος, το μακρύ ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη. 

Ο Δημήτρης Κιόρογλου στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην πρωινή ζώνη του ALPHA NEWS 95,5 ο Δημήτρης Κιόρογλου, πρόκειται για ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα.

«Και μόνο η συμμετοχή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αποτελεί μέγιστη τιμή για κάθε αθλητή.  Απαιτούνται εντατικές προπονήσεις πολλών μηνών ή και ετών ακόμη και αντίστοιχη ψυχολογική προετοιμασία.
Από ένα σημείο της διαδρομής και μετά – όταν το σώμα δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει – χρειάζονται τεράστια ψυχικά και πνευματικά αποθέματα για να φτάσει ο αθλητής στο τέλος και να αγγίξει  το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.»

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.
Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

ALPHA NEWS 95,5
Με πληροφορίες απο το spartathlon.grΜοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου