Παράνομες εισαγωγές γάλακτος καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοιΟ πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Δράμας Γιάννης Κιτσουκάκης στον ALPHA NEWS 95,5

"Η κατάσταση με την τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα είναι τραγική καθώς υπάρχει τεράστια μείωση και συνεχώς μειώνεται" τόνισε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Δράμας Γιάννης Κιτσουκάκης.
Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν αθρόες εισαγωγές γάλακτος από τις βιομηχανίες, για την παραγωγή φέτας.
Όπως ανέφερε ο κ. Κιτσουκάκης, οι γαλακτοβιομηχανίες αντί να κρατήσουν μια κανονική τιμή στην φέτα που εξάγουν στο εξωτερικό, ρίχνουν τις τιμές στο πλαίσιο ενός παράλογου ανταγωνισμού και στη συνέχεια προσπαθούν να αγοράσουν γάλα σε χαμηλότερες τιμές.


Πρόκειται περί ενός φαύλου κύκλου που ωφελεί μόνο τα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού και καταστρέφει τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, οι οποίοι πωλούν το γάλα τους, σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής.


Η μόνη λύση -όπως είπε - είναι η διενέργεια αυστηρών ελέγχων ούτως ώστε να αποτρέπεται η παράνομη εισαγωγή γάλακτος σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, από άλλες χώρες.

"Παραγωγοί και γαλακτοβιομήχανοι θα έπρεπε να συνεργάζονται άριστα για την παραγωγή και την προώθηση αυτού του μοναδικού για τη χώρας μας προϊόντος: τη φέτα" ανέφερε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Δράμας.


Δυστυχώς όμως αντί να υπάρχει συνεργασία, οι βιομήχανοι στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού που δεν ωφελεί κανέναν, ρίχνουν τις τιμές στην εξαγόμενη φέτα και - το κυριότερο -απαξιώνουν ένα προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.

Την Πέμπτη το απόγευμα οι κτηνοτρόφοι της Δράμας συναντιούνται στο Διοικητήριο προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Κιτσουκάκη στον ALPHA NEWS 95,5ALPHA NEWS 95,5Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου