Αρρένων – Εκπαιδευτήρια - Αγία Βαρβάρα: Ένας δρόμος… όλη η ιστορία της πόληςΜια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη Δράμα, γεννήθηκε μέσα από τη συζήτηση για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του σχολικού συγκροτήματος Αρρένων, στον ALPHA NEWS 95,5.
Ο καλεσμένος της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, Διευθυντής του 1ου Λυκείου Βασίλης Συμεωνίδης, πρότεινε κατά τη συζήτηση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός «ιστορικού περιπάτου» που θα συνδέει τα δύο πιο ιστορικά κτίρια της πόλης – Αρρένων(1928) και Εκπαιδευτήρια(1908) - με την σημείο κατατεθέν της Δράμας, την Αγία Βαρβάρα.

Ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Δράμας Βασίλης Συμεωνίδης(δεξιά) στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5 με τον δημοσιογράφο Αρη Γκέρτα

Αρρένων – Εκπαιδευτήρια - Αγία Βαρβάρα

«Θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα επισκεψιμότητας στο Αρρένων, τα Εκπαιδευτήρια και την Αγία Βαρβάρα, το οποίο θεωρώ ότι θα άρεζε πάρα πολύ στους επισκέπτες της πόλης, σε περιόδους όπως - για παράδειγμα - την Ονειρούπολη» 

τόνισε ο κ. Συμεωνίδης και πρόσθεσε ότι η ιδέα αυτή γεννήθηκε μέσα από την καθημερινότητα των μαθητών που περπατούν τη διαδρομή αυτή. 

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει μόνο μουσιακό χαρακτήρα αλλά θα εξυπηρετήσει πρωτίστως το σχολείο, τους μαθητές και φυσικά τους κατοίκους της περιοχής.


Ο χώρος θα παραδοθεί έτοιμος να εξυπηρετεί το σχολείο για πάρα πολλά χρόνια


Ο κ. Συμεωνίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο που ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου θα είναι έτοιμο κατά τα τέλη του Νοέμβρη. Αφορά στην διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.Όπως είπε, πέραν των παρεμβάσεων που είναι ορατές, έχουν γίνει πολύ σημαντικές υποδομές στο υπέδαφος, οι οποίες αφορούν στο αυτόματο πότισμα, την ηλεκτροδότηση αλλά και την τηλεφωνία.

Ο χώρος θα παραδοθεί έτοιμος να εξυπηρετεί το σχολείο για πάρα πολλά χρόνια.

Η μακέτα του έργου
Το έργο χρηματοδοτείται από την γνωστή εταιρεία Ρέϊκαπ του κου Αποστολίδη(ο οποίος είναι απόφοιτος του Αρρένων) και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τον χώρο μπορούν να τον προστατέψουν οι άνθρωποι

Στο ερώτημα αν ο προαύλιος χώρος πρέπει να παραμένει ανοικτός στο κοινό μετά την ολοκλήρωση του, ο κ. Συμεωνίδης τόνισε: Μας ενδιαφέρει πρώτα-πρώτα να καταλάβουν οι μαθητές ότι είναι ο δικός τους χώρος – δεν υπάρχει τέτοιο προαύλιο στην Ελλάδα -  και κατά συνέπεια να τον διαφυλάξουν.

«Πιστεύω ότι τον χώρο μπορούν να τον προστατέψουν οι άνθρωποι που τον απολαμβάνουν» τόνισε και συμφώνησε πως ο χώρος θα προστατευθεί μόνο αν θα είναι επισκέψιμος.

Όσο δε για τα παιδιά που συγκεντρώνονται τις απογευματινές ώρες ανέφερε:  είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις μαθητές να συγκεντρώνονται σε ώρες εκτός διδασκαλίας στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο δεν είναι για αυτούς βάσανο αλλά χώρος δημιουργίας.


 Το κτίριο είναι παλιό αλλά χαρισματικό
Θα μπορούσε να γίνει κόσμημαΣχετικά με το αν το κτίριο  χρήζει παρεμβάσεων, ανέφερε πως το κτίριο έχει χαρακτηριστεί εδώ και μια δεκαετία ως μνημείο και έτσι η όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν συντονισμένα και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.


«Το κτίριο είναι παλιό και χρήζει παρεμβάσεων, κυρίως στα ηλεκτρολογικά και υδραυλικά του. 
Όμως είναι ένα κτίριο χαρισματικό, φιλικό, ασφαλές και οικοδομημένο στη λογική του σχολείου. Οι έξοδοι του, οδηγούν στην αυλή και η αυλή καλεί τους μαθητές να βγουν έξω. Δεν έχουμε ζητήματα πειθάρχησης στο χώρο.
Θα μπορούσε να γίνει ένα κόσμημα, ένα διαμάντι» τόνισε ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Δράμας.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του Διευθυντή του 1ου Λυκείου Δράμας Βασίλη Συμεωνίδη στον ALPHA NEWS 95,5ALPHA NEWS 95,5
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου