Κίνδυνος για την εξισωτική αποζημίωση των Δραμινών γεωργών
Την απένταξη από το Νομό της Δράμας τεράστιων ημιορεινών εκτάσεων με αποτέλεσμα το κόψιμο της εξισωτικής αποζημίωσης στους Δραμινούς δικαιούχους γεωργούς καταγγέλλει Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων χαρακτηρίζει «έκτρωμα» το προσχέδιο νόμου και αναφέρει οτι χαρακτηρίζεται από μία πρωτοφανή προχειρότητα.

"Ο αποχαρακτηρισμός χιλιάδων στρεμμάτων σε επίπεδο Νομού συνεπάγεται μετά βεβαιότητας όχι μόνον μείωση εισοδήματος και αύξηση κόστους παραγωγής λόγω αφαίρεσης της εξισωτικής αποζημίωσης, αλλά και διαφοροποίηση των κριτηρίων μοριοδότησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εντεινόμενη ενδοπεριφερειακή ανισότητα. 


Με αυτές τις επιλογές, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί, δυστυχώς, στην εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κυριαζίδης και καταθέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα:
1. Για ποιο λόγο αφαιρεί το Υπουργείο σας από την εξισωτική αποζημίωση τις 23 αυτές περιοχές της Δράμας; Έχει επίγνωση της εγκληματικής αυτής ενέργειας που επιχειρεί;
2. Ποια επιστημονικά κριτήρια ελήφθησαν υπ’ όψιν για την απένταξη των περιοχών αυτών και ποιοι εισηγήθηκαν αυτές τις ρυθμίσεις; Τι απαντά το Υπουργείο στις απόψεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, η οποία αιτιολογημένως καταδεικνύει το εσφαλμένο των επιλογών της κεντρικής διοίκησης;
3. Δεδομένης της έντονης αγανάκτησης και της οργής του αγροτικού κόσμου, σκοπεύετε να επανεξετάσετε το σχετικό σχέδιο;

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου