740.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ναού της Αγίας Σοφίας ΔράμαςΜε τον μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο συναντήθηκε στο μητροπολιτικό μέγαρο Δράμας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Αφορμή της συνάντησης, η απόφαση για τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού της Αγίας Σοφίας. Πρόκειται για το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Δράμας.


 Το έργο της αποκατάστασης του ναού, συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι μέρος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού και θα το υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, εργασίες καθαρισμού και στερέωσης τμημάτων της τοιχοποιίας, επικεραμώσεις, αποκατάσταση και συντήρηση τοιχογραφιών, αποκάλυψη της δυτικής πλευράς και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του μνημείου, τοποθέτηση συστήματος φωτισμού, εκτύπωση ειδικού πληροφοριακού υλικού, τοπογραφική και φωτογραφική αποτύπωση.

«Η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι βασική πολιτική της Διοίκησής μας. Με τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης τουναού της Αγίας Σοφίας στη Δράμααπό το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος την απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου.Με το πέρας της συνάντησής τους, οι κ.κ. Παύλος και Μέτιος ξεναγήθηκαν στο μνημείο από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας κ. Ευστράτιο Παπαδόπουλο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστα Κινατζίδη και του περιφερειακού συμβούλου Δράμας κ. Χρήστου Γεωργιτσόπουλου.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου