Προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών Λυκείων της Δράμας καταγγέλλει η ΚΝΕΗ τρομοκράτηση των μαθητών δεν θα περάσει!
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους!

Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έξω από Λύκεια της Δράμας καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΚΝΕ 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχολεία της πόλης που ήταν υπό κατάληψη, όπως το 2ο Λύκειο, το Μουσικό και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ τη Δευτέρα το πρωί οι μαθητές βρήκαν απέναντί τους πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με «εισαγγελική εντολή»   όπως δήλωναν και με απειλές έσπασαν την κατάληψη.

Μάλιστα το γεγονός ότι η προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης ήταν συντονισμένη «από τα πάνω» - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - φαίνεται κι από το γεγονός ότι παρών σε αυτή την προσπάθεια ήταν τόσο ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και αξιωματικοί της αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΚΝΕ  αναφέρει:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τα απαράδεκτα γεγονότα, την παρέμβαση εισαγγελέων και αστυνομίας κόντρα στους αγώνες των μαθητών! Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Υπουργού παιδείας που αμφισβήτησε τη νομιμότητα των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι εισαγγελείς και η αστυνομία επεμβαίνουν ενάντια σε μαθητές!
"Νομιμότητα" στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο και ζωή με δικαιώματα, οι Γενικές τους Συνελεύσεις μέσα από τις οποίες αποφασίζουν και κινητοποιούνται. «Υποκινητές» των μαθητών είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κάνει ακόμα πιο "εξοντωτικό" εξεταστικό κέντρο το Λύκειο, τους στερεί πολύτιμες γνώσεις, τους χωρίζει ανάλογα με το πορτοφόλι τους. Όπως λέει και το σύνθημα των μαθητών: «Δεν βγαίνουνε τα όνειρα στην παρανομία… Νόμος οι ανάγκες μας και όχι η αδικία!»
Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για τον αγώνα τους είναι οι ίδιοι οι μαθητές!
Καλούμε τους μαθητές να μην μασήσουν από κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Τα αιτήματά τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για να μείνει στα χαρτιά το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, είναι δίκαια και οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν για το πώς θα τα διεκδικήσουν.
Καλούμε τους μαθητές των άλλων σχολείων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συμμαθητές τους, να συντονίσουν τον αγώνα τους! Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλάι των μαθητών και των διεκδικήσεών τους! Τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το απαράδεκτο και πρωτοφανές για την πόλη μας κρούσμα αυταρχισμού, να ενώσουν τις φωνές τους με τον αγώνα των μαθητών για ένα σχολείο που θα στέκεται στο ύψος των σημερινών τους αναγκών.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Ρε μη τρελαθούμε. Ο διοικητής του τμήματος με πολιτική περιβολή ήταν οι πολυάριθμες δυνάμεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή