Χρειάζονται μεταφραστές στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στην ΒΙΠΕΤην ανάγκη πρόσληψης μεταφραστών στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στην ΒΙΠΕ Δράμας επεσήμανε σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5  το μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού συλλόγου Δράμας και εκπρόσωπος του συλλόγου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Όλγα Βασιλείου.

Ανέφερε ότι πιστοποιημένοι μεταφραστές, με γνώση αγγλικών και αραβικών, χρειάζονται οπωσδήποτε, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων.

Συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας με τους German Doctors

Μετά από πολύμηνη γραφειοκρατική διαδικασία, ο Ιατρικός σύλλογος Δράμας συνεργάζεται με τους German Doctors στο πλαίσιο προγράμματος στη δομή φιλοξενίας και δραμινοί γιατροί εργάζονται παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες.

Η κα Βασιλείου ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν μπορεί να προσλάβει μεταφραστές όπως επίσης και ο Δήμος Δράμας ή η αντιπεριφέρεια και πως μόνο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπορεί να δώσει λύσει στο πρόβλημα.


"Εδώ και μέρες τηλεφωνώ σε ένα γραφείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο με παρέπεμψαν από το Υπουργείο αλλά δυστυχώς δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο" ανέφερε η κα Βασιλείου.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αρχαιρεσίες στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας

Όσον αφορά τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας είπε πως οι αρχαιρεσίες θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ δίνοντας απάντηση(με αφορμή διάφορα σχόλια) για την καθυστέρηση που παρατηρείται, ανέφερε ότι δεν συμβαίνει τίποτε απολύτως και πως η καθυστέρηση είναι απόρροια διαδικαστικών διαδικασιών που ακολουθούνται δεδομένου ότι φέτος οι εκλογές διεξήχθησαν για πρώτη φορά, παρουσία δικηγόρου, μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

ALPHA NEWS 95,5

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου