Δρόμος «καρμανιόλα»: Φωτολίβους – Σιταγρών!!! Τι απαντά ο Δήμαρχος ΠροσοτσάνηςΈντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του Δήμου Προσοτσάνης και κυρίως των χωριών Φωτολίβους και Σιταγρών για την τραγική κατάσταση του δρόμου, που συνδέει τους δύο οικισμούς.

Ο δρόμος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και γίνεται ακόμη περισσότερο τις βράδυνες ώρες αλλά και τις βροχερές ημέρες.


Για την βελτίωση του δρόμου Φωτολίβους - Σιταγρών τους επόμενους μήνες δεσμεύτηκε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης.

Αφού χαρακτήρισε την κατάσταση του δρόμου "άθλια" και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, δικαιολογημένα, ο δήμαρχος είπε πως η δημοτική αρχή κατάφερε να εντάξει το έργο, στο πρόγραμμα Φιλόδημος και τους ερχόμενους μήνες θα υπάρξει σημαντική παρέμβαση στον δρόμο.  


Ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει καθιζήσεις λόγω ενός αρδευτικού καναλιού που περνά δίπλα από το οδόστρωμα και απαιτείται ειδική ενίσχυση του, για να μπορεί να αντέχει στις διαβρώσεις.Με τα χρήματα που παίρνουμε, διαλέγουμε ποιες λακκούβες θα κλείσουμε

"Δεν σας κρύβω ότι σκέφτηκα ακόμη και να το κλείσω αλλά αποτελεί έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του δήμου" ανέφερε ο δήμαρχος Προσοτσάνης  και επεσήμανε ότι η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της υποχρηματοδότησης των δήμων.

"Με τα χρήματα που παίρνουμε διαλέγουμε ποιες λακκούβες θα κλείσουμε. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή - βλέπω όμως πως με το πρόγραμμα Φιλόδημος γίνονται κάποιες προσπάθειες τους τελευταίους μήνες - οι δήμοι θα έχουν τεράστια προβλήματα όσον αφορά τις συντηρήσεις των οδικών δικτύων που είναι στην ευθύνη τους" ανέφερε ο κ. Λύσσελης.
Αναγκαιότητα ο καθαρισμός των καναλιών
Παράπονα όμως υπάρχουν και για τα κανάλια περιφερειακά των χωριών του δήμου Προσοτσάνης, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι γεμάτα μπάζα και χρήζουν άμεσου καθαρισμού.

Ο κ. Λύσσελης απάντησε λέγοντας πως αν και η ευθύνη του καθαρισμού τους βαρύνει τους ΤΟΕΒ, ο δήμος Προσοτσάνης έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό τους ενώ ήδη σε κάποια χωριά έχει ξεκινήσει.


Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο σοβαρό αυτό θέμα, τονίζοντας πως ο καθαρισμός τους αποτελεί αναγκαιότητα δεδομένου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων λόγω της κλιματολογικής αλλαγής.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Δημάρχου Προσοτσάνης Αγγέλου Λύσσελη στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου