Απέχουν οι δικηγόροι της Δράμας από την εκδίκαση υποθέσεων σε ακροατήρια, έως και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018Απέχουν οι δικηγόροι της Δράμας από την εκδίκαση υποθέσεων σε ακροατήρια, από την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018,  ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης για το θέμα της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
Την απόφαση έλαβε  το  Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αναστάσιος Πούλιος εξέφρασε – εκπροσωπώντας το σύνολο του δικηγορικού κόσμου της χώρας -  τη σαφή και κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά και εργασιακά κριτήρια και σίγουρα δεν αποτελεί πρώτης προτεραιότητας θέμα την περίοδο αυτή.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η απόφαση του κ. Γαβρόγλου προκάλεσε την  έκπληξη, αλλά και τη δυσφορία των δικηγόρων  για την αθέτηση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, της δέσμευσης που ανέλαβε κατά την πραγματοποιηθείσα, τον Φεβρουάριο του 2018, συνάντηση με εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης, ότι δεν θα αιφνιδιάσει και ότι οι όποιες αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα συναινέσεων με την τοπική κοινωνία, το Δ.Π.Θ. και το νομικό κόσμο.


Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου