Το στέλεχος της Ένωσης Κυριών Δράμας Βίκυ Κωνσταντινίδου μιλά στον ALPHA NEWS 95,5 για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την αύξηση της νεανικής αστεγίας19-23 Νοεμβρίου 2018 στη Βουδαπέστη
Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. έδωσε το παρών στην Feantsayouth
Μεγάλη αύξηση της  νεανικής αστεγίας στην Ευρώπη

Από την Δευτέρα 19 έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. έδωσε το παρών της στη Βουδαπέστη στο ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο του συμβουλίου της Ευρώπης με κυρίαρχο θέμα αυτό της νεανικής αστεγίας.

Την Ένωση Κυριών Δράμας εκπροσώπησε το στέλεχος Βίκυ Κωνσταντινίδου, ενώ στο σεμινάριο παρευρέθηκαν τριάντα έξι επαγγελματίες της Κοινωνίας Πολιτών , ακτιβιστές, ερευνητές και δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη.
Το θέμα μελέτης ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η εφαρμογή τους στην περίπτωση της νεανικής αστεγίας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώθηκε από την νεανική ομάδα της FEANTSA.
Η FEANTSAαποτελεί την Ευρωπαϊκή Οργάνωση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εργάζονται με Αστέγους.

Σε συνέντευξη της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η Ιστορικός Τέχνης και στέλεχος της Ένωσης Κυριών Δράμας, Βίκυ Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης κατά την οποία οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον τρόπο εφαρμογής τους τόσο στην επαγγελματική τους καθημερινότητα όσο και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο.


Συνομίλησαν επίσης με συνηγόρους ανθρώπινων δικαιωμάτων από όλη την Ευρώπη και επισκέφτηκαν Κέντρα Ημέρας και Φιλοξενίας αστέγων στην Βουδαπέστη.


Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση της νεανικής αστεγίας, στην οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται  μεγάλη αύξηση. 

Παράλληλα μελετήθηκε διεξοδικά και η σημερινή κατάσταση των αστέγων στην Ουγγαρία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι οποίοι πλέον θεωρούνται ότι παρεμβαίνουν τον νόμο και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, με ποινές ακόμα και φυλακίσεις.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της κας Κωνσταντινίδου στον ALPHA NEWS 95,5
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου