Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας εκπέμπει SOS!!!Σε κοινή σύσκεψη καλεί τους τρεις βουλευτές της Δράμας ο Ιατρικός σύλλογος του νομού προκειμένου να συζητήσουν την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει η Δράμα.
Στην επιστολή τους οι γιατροί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και σημειώνουν πως είναι ανάγκη για το νομό Δράμας να υπάρχει μία και μοναδική πρόταση που θα την στηρίζουν όλοι και θα την προωθούν συντονισμένα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας απέστειλε ήδη επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο νομό αλλά δεν υπήρξε απάντηση.Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου οι συναδέλφισσες, δεν έχουν χρόνο ούτε να "ξυθούν"

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, αναφέρεται στην επιστολή των γιατρών της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Δράμας σημειώνοντας:  «Όσον αφορά την Παθολογική Κλινική προσυπογράφουμε απόλυτα, όσα αναφέρονται στο έγγραφο που υπογράφουν οι 3 συναδέλφισσες ειδικοί παθολόγοι, γι’ αυτό και δεν επαναλαμβάνουμε τα γραφόμενά τους, προβληματιζόμαστε όμως επιπλέον γνωρίζοντας όπως και εσείς γνωρίζετε, ότι προσεχώς κάθε κλινική νοσοκομείου της περιφέρειας, ανάλογα με τον αριθμό των ειδικών ιατρών, που έχει και έχουν διδακτικό έργο, θα αξιολογείται και θα παρέχει μέχρι 2 έτη ειδικεύσεις σε νέους ιατρούς.

Σήμερα πως θα αξιολογούσατε την Παθολογική Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας, όταν, όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους, οι συναδέλφισσες, δεν έχουν χρόνο ούτε να ¨ξυθούν¨!! Έχουν και αυτές τα δικαιώματά των.

Ζητούμε την εφαρμογή του νόμου με διάκριση και ιδιαιτερότητα στην παρούσα στιγμή. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να προσληφθούν ακόμη 5 ειδικοί παθολόγοι, προκειμένου να λειτουργεί ικανοποιητικά η κλινική και από εκπαιδευτικής, αλλά κυρίως από πλευράς νοσηλείας ασθενών. Σας γνωστοποιούμε ότι η προαναφερόμενη κλινική, αν και έχει 52 κλίνες, την προηγούμενη χρονιά, την εποχή της γρίπης, περιέθαλπε καθημερινώς μέχρι και άνω των 80 ασθενών και μάλιστα όχι ε ράντζα, αλλά, προς τιμήν του Γ.Ν. Δράμας, εντός των άλλων κλινικών σε κενές κλίνες. Μπορείτε να αναλογισθείτε το έργο που συντελείτο και συντελείται ακόμη; Εξυπακούεται ότι θα γίνουν προσλήψεις μονίμων ειδικών παθολόγων και όχι γενικών ιατρών στην Παθολογική Κλινική».

4500 μετακινήσεις Δραμινών προς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα χρόνο

Όσον αφορά το πάγιο αίτημα της Δράμας για δημιουργία  Ογκολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει στην επιστολή του ότι παρά το γεγονός ότι δόθηκαν στοιχεία στον υπουργό Υγείας, δεν έγινε τίποτα απολύτως.
Τα στοιχεία τα οποία ο Ιατρικός Σύλλογος παραθέτει, δείχνουν την τεράστια ανάγκη να λειτουργήσει στη Δράμα ογκολογικό τμήμα: "εντός ενός έτους έγιναν περισσότερες από 4500 μετακινήσεις προς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (αναφέρονται τα ανωτέρω σε έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δράμας).
Παράλληλα, ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο περιφερειακό συμβούλιο της ΠΑΜΘ, δήλωσε ότι το 2016, περίπου 700 Δραμινοί νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο του. Άραγε πήγαν για μια βρογχίτιδα ή περιποίηση «κάλων»; Μήπως πραγματικά είναι αληθείς οι ψίθυροι, που θέλουν το Γεν. Νοσοκομείο Δράμας να γίνεται ενισχυμένο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου;».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου