"Ανάγκη της πόλης" η δημιουργία δημοτικού θεάτρου στη Δράμα Συνέντευξη της θεατροπαιδαγωγού Ειρήνης Μαρνά στον ALPHA NEWS 95,5Η αναγκαιότητα δημιουργίας Δημοτικού  Θεάτρου στην πόλη της Δράμας ήταν το συμπέρασμα της ραδιοφωνικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 με καλεσμένη την θεατροπαιδαγωγό Ειρήνη Μαρνά.

"Η συζήτηση γύρω από το θέμα της ίδρυσης δημοτικού θεάτρου ξεκίνησε μετά από την έντονη επιθυμία των αξιόλογων και μαχητικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της  Δράμας, οι οποίες προσπαθούν να καλύπτουν το τεράστιο έλλειμμα επαγγελματικών παραγωγών στην πόλη μας" ανέφερε η κα Μαρνά και ξεκαθάρισε ότι η πρόταση δεν αφορά σε καμία περίπτωση ίδρυση ΔΗΠΕΘΕ.


Δεν μιλάμε για ΔΗΠΕΘΕ αλλά για ένα φορέα της αυτοδιοίκησης

Η δημιουργία ΔΗΠΕΘΕ προϋποθέτει κεντρική πολιτική απόφαση. Εξάλλου τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ σήμερα υπολειτουργούν λόγω υποχρηματοδότησης.
"Όχι, δεν μιλάμε για ΔΗΠΕΘΕ αλλά για έναν φορέα ο οποίος θα ξεκινήσει με απόφαση και στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης" τόνισε η κα Μαρνά.
Σημείωσε δε ότι ο φορέας αυτός θα λειτουργεί στην κατεύθυνση παραγωγής τέχνης και πολιτισμού στην πόλη, θα υποστηρίζει τις θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες και τις δράσεις τους, θα μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να ανεβάζει επαγγελματικές παραγωγές ή να φέρνει στην πόλη αξιόλογες θεατρικές δουλειές, από άλλες περιοχές.
Σημαντικός πρέπει να είναι ο ρόλος του, στην ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην τοπική κοινωνία όπως επίσης και στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου χώρου στην πόλη, που θα μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές παραγωγές.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της Ειρήνης Μαρνά στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5

ALPHA NEWS 95,5
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου