Κλέβουν κουδούνια από ποιμνιοστάσια στην ΠροσοτσάνηΔεκάδες κουδούνια από αιγοπρόβατα σε κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης έχουν κλέψει άγνωστοι. Πρόκειται για συμμορία διαρρηκτών, η οποία δρα μεθοδευμένα και γνωρίζοντας την περιοχή.  

Αργά το βράδυ ή ξημερώματα οι δράστες επισκέπτονται συγκεκριμένα ποιμνιοστάσια και με κάποιον τρόπο, ξεφεύγοντας από τα σκυλιά, βγάζουν από τα ζώα τα κουδούνια και τα παίρνουν μαζί τους.

"Άξιο απορίας είναι, πως αποφεύγουν τα σκυλιά τα οποία ζουν μαζί με τα ζώα και είναι εκπαιδευμένα για να τα φυλάνε" ανέφερε σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Προσοτσάνης Κώστας Ακριτίδης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Προσοτσάνης Κώστας Ακριτίδης

"Δεν έχουμε βρει σκοτωμένα ζώα και αυτό σημαίνει ότι οι δράστες είτε γνωρίζουν τα σκυλιά είτε ξεφεύγουν με κάποιον τρόπο" είπε ο κ. Ακριτίδης και συνέχισε σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υποθέσει από πού είναι και τι δουλειά κάνουν οι δράστες.


Τα κουδούνια πάντως είναι μεγάλης αξίας αφού το κόστος αγοράς τους, υπερβαίνει τα 80 ευρώ ανά κομμάτι.
Υπάρχει μόνο ένα εργαστήρι κατασκευής στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκει κανείς εύκολα κουδούνια.

Βέβαια, πέρα από το οικονομικό, είναι και το συναισθηματικό κόστος, δεδομένου ότι οι κτηνοτρόφοι  "δένονται" με την ιστορία των κουδουνιών που κληρονομούν από τους πατεράδες και τους παππούδες τους.

Το πιθανότερο είναι οι δράστες να βγάζουν τα κουδούνια εκτός Ελλάδας με στόχο να τα πουλήσουν σε κτηνοτρόφους άλλων χωρών ή να τα λιώσουν σε χυτήριο.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του προέδρου των κτηνοτρόφων Προσοτσάνης στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5


ALPHA NEWS 95,5

Μοιραστείτε το στο Google Plus

Αναρτήθηκε από Alpha News Dramas 95,5

Alpha News .gr Ολη η ειδησεογραφία της Δράμας σε ένα portal!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου