Έκκληση προς τους Δραμινούς, να ξεπεράσουν τις φοβίες και τις αναστολές τους και να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, για να καταφέρουμε να πιάσουμε τα επιθυμητά ποσοστά ανοσίας, που θα μας κάνουν να μην ανησυχούμε για το επερχόμενο φθινόπωρο, απευθύνει με ανακοίνωση του ο σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας.
Παράλληλα απευθύνει έκκληση και προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Δράμας να παροτρύνουν δημόσια τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.
“Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έρθει το τέλος αυτής της πανδημίας…εκτός από τον εμβολιασμό μας” τονίζει χαρακτηριστικά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
ΘΕΜΑ: Η Δράμα και η αρνητική δημοσιότητα την εποχή της πανδημίας.
Ο νομός Δράμας απέκτησε από το Νοέμβριο του 2020 μεγάλη δημοσιότητα για αρνητικούς, πάντα, λόγους και δυστυχώς συνεχίζει να βιώνει κάτι τέτοιο.
- Η πρώτη και μοναδική αεροδιακομιδή, από στεριά προς στεριά, έγινε από το ΓΝΔράμας με 3 διασωληνωμένους ασθενείς να μεταφέρονται σε νοσοκομεία των Αθηνών. Και αυτό ήταν το έναυσμα να ασχοληθούν μαζί μας τα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας.
- Ακολούθησαν οι μνημειώδεις δηλώσεις του υπουργού υγείας κ. Κικίλια για την πόλη της Δράμας, που έχει πρόβλημα ( ενώ το νοσοκομείο δεν είχε πρόβλημα…), που έγιναν viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
- Συνολικά 179 Δραμινοί έχασαν τη ζωή τους μέσα στο νοσοκομείο Δράμας με το δείκτη θνησιμότητας από κορωνοϊό να είναι πολύ υψηλότερος από τον πανελλήνιο δείκτη. Οι θάνατοι αυτοί ( στους οποίους δεν προσμετρώνται οι Δραμινοί που έχασαν τη ζωή τους σε άλλα νοσοκομεία, που διακομίστηκαν) αντιστοιχούν σε 186 θανάτους/ 100.000 κατοίκους, όταν ο πανελλήνιος δείκτης θνησιμότητας είναι σήμερα 114 θάνατοι/100.000 κατοίκους. Έτσι η Δράμα μαζί με τις Σέρρες, την Πέλλα και την Πιερία κατέχουν την αρνητική πρωτιά σε θανάτους από τη νόσο Covid-19.
Και αφού βιώσαμε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο μας, με την τραγική υποστελέχωση σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, με την πλήρη εξουθένωση όλων των εργαζομένων, που δούλεψαν 8 μήνες με αναστολή αδειών, γίναμε και το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο του νομού, που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 8 Γενάρη.
Επί 5 συνεχείς μήνες ειδικοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων ( και τον τελευταίο μήνα και οι ειδικευόμενοι) στελεχώσαμε το εμβολιαστικό κέντρο με 4 γραμμές, 3 διαφορετικά εμβόλια, 7 μέρες την εβδομάδα.
Αγγόγυστα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Δραμινούς πολίτες, με μοναδική μας σκέψη και επιθυμία να
εμβολιάσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα τον πληθυσμό μας και να βγούμε από την πανδημία ζωντανοί και υγιείς.
- Και δυστυχώς την Παρασκευή μαθαίνουμε ότι η περιφέρεια Δράμας είναι στις 5 τελευταίες περιφέρειες με το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένων ( μαζί με τις Σέρρες, τη Ξάνθη, τη Φλώρινα και τη Φωκίδα). Τη στιγμή που ο μέσος όρος εμβολιασμένων με μία δόση είναι 36,5% ,το ποσοστό αυτό για τη Δράμα είναι 29% και αντίστοιχα το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι πανελληνίως 21,5% ενώ στο νομό μας είναι 18%. Είμαστε δηλαδή κάτω από τον μέσο όρο της χώρας μας και στις δύο κατηγορίες.
Για εμάς, ως ανθρώπους με ενσυναίσθηση, είναι λογική και αναμενόμενη, ως ένα βαθμό, η ανησυχία των συμπολιτών μας όταν αντικρουόμενες απόψεις ακούγονται καθημερινά από τα χείλη γιατρών και διαφόρων άλλων που συστήνονται ως ειδήμονες επί των εμβολίων και οφείλουμε να τη σεβαστούμε.
Όμως δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έρθει το τέλος αυτής της πανδημίας…εκτός από τον εμβολιασμό μας.
Ως σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών απευθύνουμε έκκληση αφ’ ενός σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες αυτής της πόλης να παροτρύνουν δημόσια τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και αφ’ετέρου σε όλους τους Δραμινούς συμπολίτες μας να ξεπεράσουν τις φοβίες και τις αναστολές τους και να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, για να καταφέρουμε να πιάσουμε τα επιθυμητά ποσοστά ανοσίας, που θα μας κάνουν να μην ανησυχούμε για το επερχόμενο φθινόπωρο.
Σε διαφορετική περίπτωση, δυστυχώς δεν μπορεί κανένας να μας εγγυηθεί ότι δεν θα ζήσουμε ένα έντονο και βαρύ 4ο κύμα με άσχημες συνέπειες τόσο στην οικονομική ζωή της πόλης όσο και στις ζωές τις δικές μας και των δικών μας ανθρώπων.
Είμαστε σίγουροι ότι κανένας μας δεν θέλει να ξαναζήσει τις εφιαλτικές μέρες του μαύρου Νοέμβρη και Δεκέμβρη και ειδικά εμείς που εργαζόμαστε στο νοσοκομείο.
Ας βάλουμε όλοι το μικρό μας λιθαράκι με τον προσωπικό εμβολιασμό μας για την επίτευξη της επιθυμητής ανοσίας του πληθυσμού της Περιφέρειας μας, για να αποκτήσουμε ξανά όλα αυτά, που στερηθήκαμε τόσους μήνες .
Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας