Ενδιαφέροντα

ΔΕΥΑΔ: Αύξηση 30 ευρώ το χρόνο σε κάθε παροχή – Έντονη αντίδραση Ηλιόπουλου

Την αντίδραση των πολιτών αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ να αυξήσει την τιμή του νερού το 2023, κατά 30 ευρώ (συν Φ.Π.Α. 13%) σε κάθε παροχή.

Βασικό επιχείρημα της διοίκησης της ΔΕΥΑΔ στην λήψη αυτής της απόφασης είναι η μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και κατ επέκταση στο ενεργειακό κόστος της επιχείρησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΔ,  η δαπάνη της ενέργειας καλύπτει πάνω από το 50% του προϋπολογισμού της ενώ τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, μετά από προσπάθεια μείωσης του κόστους, το χρεωστικό υπόλοιπο της ΔΕΥΑΔ προς τη ΔΕΗ ήταν πάνω από 850.000 ευρώ

Η πρώτη έντονη αντίδραση εκφράστηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών κ. Στέργιο Ηλιόπουλο, ο οποίος σε ανάρτηση του βάλλει εναντίον της απόφασης αυτής και θεωρεί ότι αυτή η τιμολογιακή πολιτική δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα παρά μόνο να πλήξει τους χαμηλόμισθους και τους μικροσυνταξιούχους.

Ο κ. Ηλιόπουλος εκφράζει την άποψη ότι αυτό που χρειάζεται η ΔΕΥΑΔ είναι συμμάζεμα των οικονομικών της επιχείρησης μέσω της μείωσης του κόστους άντλησης του νερού και του κόστους συντήρησης του υδρευτικού και αποχετευτικού συστήματος με αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης των έργων μέσω διαγωνισμών και όχι μέσω των απευθείας αναθέσεων που επιλέγει η δημοτική αρχή.

Η ανάρτηση του Στέργιου Ηλιόπουλου

Πριν από λίγο τελείωσε το συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης..

Με τις ψήφους της δημοτικής αρχής έχουμε αύξηση της τιμής του νερού κατά 30€+ΦΠΑ/έτος..

Η αύξηση αυτή είναι οριζόντια και επιβαρύνει όλους μας, ανεξαιρέτως της κατανάλωσης…

Βοηθιούνται πάλι δηλαδή όσοι έχουν έχουν χρήματα και επιβαρύνονται οι χαμηλόμισθοι και οι μικροσυνταξιούχοι..

Η δημοτική αρχή λέει πως το ποσό είναι μικρό αλλά η αλήθεια είναι πως μαζεύεται ένα ποσό 800.000€ και πέφτει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο γιατί αυτά τα χρήματα χάνονται λόγω της κακής διαχείρισης..

✅Εμείς η Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας αντιπροτείναμε μηδενική αύξηση και συμμάζεμα των οικονομικών της επιχείρησης μέσω της μείωσης του κόστους άντλησης του νερού και του κόστους συντήρησης του υδρευτικού και αποχετευτικού συστήματος με αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης των έργων μέσω διαγωνισμών και όχι μέσω των απευθείας αναθέσεων που επιλέγει η δημοτική αρχή…

Μας παρουσίασαν προϋπολογισμό έργων με ίδια έσοδα της τάξης 1.487.000€ τα οποία τα δίνουν με απευθείας αναθέσεις χωρίς εκπτώσεις…

✅ Με αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης, με διαγωνισμούς μπορούμε να έχουμε εκπτώσεις περίπου 500.000€…

✅ Με καλύτερη διαχείριση μπορούμε να καλύψουμε όλο το άνοιγμα που έχουμε λόγω ενεργειακής κρίσης…

🆘 Αυτή η δημοτική αρχή έχει δείξει για άλλη μία φορά πως δεν μπορεί να στηρίξει τους δημότες της Δράμας…