Κοινωνία

Δράμα: Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Δράμας,  την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επίδοση του ψηφίσματος των φορέων της Δράμας, στην διοίκηση της περιφέρειας, στο διοικητήριο, προκειμένου να προωθηθεί στην κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από 20 και πλέον σωματεία και φορείς επαγγελματιών της Δράμας.

Δεν υπάρχει απόφαση από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας ή την ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών για κλείσιμο των καταστημάτων  την Τετάρτη, ημέρα πραγματοποίησης των κινητοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της:

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» στο οποίο περιλαμβάνεται η τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και ευρύτερα των ατομικών επιχειρήσεων, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο.

Έρχεται, μάλιστα, σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας και του πληθωρισμού «απληστίας».

Το παράδοξο είναι πως σε μια ελεύθερη οικονομία, μια φιλελεύθερη κυβέρνηση έρχεται να ορίσει ποιο είναι το ελάχιστο εισόδημα που πρέπει να έχει μια επιχείρηση, παραθέτοντας στοιχεία που ακροβατούν μεταξύ μέσων όρων και περιπτωσιολογίας.

Στοχοποιούνται ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Με βασικό επιχείρημα την φοροδιαφυγή στοχοποιούνται ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και διαχρονικά βρίσκονται στο περιθώριο των δημόσιων πολιτικών. Το νέο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών που ουσιαστικά καθορίζει ένα οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, εάν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα για χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Επιδίωξη όλων όσων συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση πρέπει να είναι ο συντονισμός και η ενιαία δράση, η διαμόρφωση δηλαδή ενιαίου μετώπου κατά του νομοσχεδίου το οποίο, εάν τελικά ψηφιστεί και εφαρμοστεί, οδηγεί σε  αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα του ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη.