Ενδιαφέροντα

Η πορεία του Leader στο νομό Δράμας – Ο σημαντικός ρόλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας

Παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου – στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου – τα ενδιάμεσα αποτελέσματα υλοποίησης του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο υποστηρίζει στο νομό Δράμας σαν ομάδα Τοπικής Δράσης, η Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε.

Δήμαρχος Δράμας: Δίπλα στην Αναπτυξιακή αλλά Δεν θα διεκδικήσω την προεδρία

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής, Γιώργος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά του Leader αλλά και της Αναπτυξιακής Εταιρείας στην τοπική οικονομία και το επιχειρείν, τονίζοντας ότι στα τέσσερα συνολικά προγράμματα Leader που υλοποιήθηκαν στο νομό Δράμας, ωφελήθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις αλλά και φορείς του νομού ενώ εισέρευσαν πάνω από 36 εκατομμύρια ευρώ μόνο από δημόσιες δαπάνες.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ρόλο της Αναπτυξιακής και των προγραμμάτων που υλοποίησε στην κατεύθυνση ανάδειξης των τουριστικών μας προϊόντων, του πολιτισμού, της λαϊκής μας παράδοσης, μέσα από την συμμετοχή φορέων της περιοχής μας.

Αν προσθέσει κανείς και τα ποσά της ίδιας συμμετοχής των επιχειρήσεων, τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα.

Ο Δήμαρχος Δράμας ευχαρίστησε προσωπικά και ονομαστικά, όλα τα στελέχη της Αναπτυξιακής για το σημαντικό τους έργο και ανακοίνωσε ότι στις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία στις 22 Μαΐου, ΔΕΝ θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, παρά το γεγονός ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε αυτήν με όλες του τις δυνάμεις.

Απόσπασμα της τοποθέτησης του Δημάρχου Δράμας και Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Γιώργου Παπαδόπουλου

Δήμαρχος Παρανεστίου: να συμμετέχουν στη νέα διοίκηση της Αναπτυξιακής και οι πέντε δήμαρχοι του νομού

Με τα καλύτερα λόγια για το στελεχιακό δυναμικό της Αναπτυξιακής Εταιρείας μίλησε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Παρανεστίου και Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Τάσος Καγιάογλου.

Αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο της στην τοπική κοινωνία και τις ωφέλειες που έχουν οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα προγράμματα αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τα έργα που υλοποιήθηκαν προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Καγιάογλου εξέφρασε την ελπίδα να συμμετέχουν στη νέα διοίκηση της Αναπτυξιακής και οι πέντε δήμαρχοι του νομού και τόνισε ότι ο ίδιος θα είναι παρών στην μελλοντική πορεία της.

Απόσπασμα της τοποθέτησης του Δημάρχου Παρανεστίου και Αντιπροέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας Αναστάσιου Καγιάογλου

Μ. Χατζόπουλος – Διευθυντής: Η Αναπτυξιακή Δράμας μέσα στην πρώτη 10άδα των Αναπτυξιακών της χώρας

Στην πολύ καλή πορεία του τελευταίου Leader που υλοποιεί η Αναπτυξιακή στο νομό Δράμας και βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, αναφέρθηκε ο Διευθυντής της Μανώλης Χατζόπουλος, ο οποίος παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία τόνισε ότι «ξεκινήσαμε με δημόσια δαπάνη 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και φτάσαμε στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο νομό Δράμας 5,5 εκατομμύρια περίπου».

Μίλησε για την υψηλή απορροφητικότητα που πετυχαίνουμε στη Δράμα σε όλα τα προγράμματα από την ίδρυση της Αναπτυξιακής – εδώ και 30 χρόνια περίπου – μέχρι σήμερα, ως έναν εκ των βασικών παραγόντων που την καθιστούν μέσα στην πρώτη 10άδα των Αναπτυξιακών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι και στο νέο Leader το οποίο θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά, η Αναπτυξιακή να είναι έτοιμη να συμμετέχει με υψηλές προοπτικές.

Απόσπασμα της ομιλίας του Μανώλη Χατζόπουλου – Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας

Μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία της πορείας του LEADER στο νομό Δράμας από το 1996

Η πορεία του LEADER στο νομό Δράμας από το 1996