Ενδιαφέροντα

Η Alpha Bank στο πλευρό των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας

Τριήμερη περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Bασίλη Ψάλτη, συνοδευόμενο από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και τους διευθυντές εμπορικής τραπεζικής, επιχειρηματικών κέντρων και δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας.

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε επαφές με στελέχη της Τράπεζας με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων του ομίλου με την τοπική κοινωνία, ενώ επισκέφθηκε και το δίκτυο καταστημάτων της περιοχής.

Στόχος, η υλοποίηση μιας  φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που αφορά σε  διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

Εξάλλου η Alpha Bank διαθέτει μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της Βορείου Ελλάδας,  υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, μεταξύ άλλων, στους τομείς του λιανικού εμπορίου, του τουρισμού (αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών), στην πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των πρώτων επιτευγμάτων του προγράμματος μετασχηματισμού, the alpha blueprint, που έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εντατικών επαφών της Διοίκησης της Alpha Bank με τις επιχειρήσεις σε όλη την χώρα. Ταυτόχρονα, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

‘Άλλωστε, η δυναμική των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, ο υψηλός βαθμός καινοτομίας και εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία τους σε συνδυασμό με τους χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα λοιπά Ευρωπαϊκά Ταμεία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή, μετά από τα χρόνια της κρίσης και τη δοκιμασία της πανδημίας, σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσα από επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Βασίλης Ψάλτης: “αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας”

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε: «Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξίας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική θέση της, ως πύλη εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

 “Στηρίζουμε όχι μόνο τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας”

Στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης.

Στηρίζουμε όχι μόνο τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το αύριο».

Η Alpha Bank αρωγός στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος

Η Alpha Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση της, δίνει σταθερά το «παρών» στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, χρηματοδοτεί την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, παρέχοντας μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing), και πρωταγωνίστησε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη Fraport, που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Η Alpha Bank, συνυφασμένη με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης

Η Alpha Bank, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, είναι συνυφασμένη και με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, καθώς διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες, μέσω του ισχυρού προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της συμπρωτεύουσας, με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος της πόλης.

Μεταξύ άλλων, με την αποκλειστική υποστήριξη της Alpha Bank στη δράση «Σινεμά για όλους», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσφέρει ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας στο σινεμά, με την προσαρμογή ταινιών, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Παράλληλα, η Τράπεζα υποστηρίζει, μέσω υποτροφιών προς νέους σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς της γεωργίας, της οικολογίας, του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και των επιστημών ζωής.

Πηγή φωτογραφιών: Alpha Bank