Υγεία

Θάλαμος Αρνητικής Πίεσης στο Νοσοκομείο Δράμας – μετεγκαταστάσεις τμημάτων

Εγκρίθηκε η δημιουργία Θαλάμου Αρνητικής Πίεσης, καθώς και η μετεγκατάσταση σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου, τμημάτων που ήδη λειτουργούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας.

Το προβλεπόμενο κόστος είναι 3.000.000€.
Πιο συγκεκριμένα οι μετεγκαταστάσεις και οι αλλαγές αφορούν:
 Το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας θα μετακομίσει σε υπάρχον κτήριο (δίπλα στο ΕΚΑΒ) που θα ανακατασκευασθεί.
 Το Φαρμακείο θα μετακομίσει στον σημερινό λειτουργούντα χώρο του Φυσικοθεραπευτηρίου.
 Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που θα μετατραπεί σε Νεφρολογικό Τμήμα, θα μετεγκατασταθεί στον 2ο  όροφο, εκεί που λειτουργεί τώρα η Διοικητική Υπηρεσία.
 Η Διοικητική Υπηρεσία θα μετεγκατασταθεί στον 1ο όροφο όπου τώρα λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
 Η Τεχνική Υπηρεσία θα επεκταθεί στον χώρο του σημερινού Φαρμακείου.
 Θα δημιουργηθεί Ειδικός Θάλαμος Αρνητικής Πίεσης δίπλα στην Καρδιολογική Κλινική, σε άδειους χώρους της παλιάς Β΄ Παθολογικής Κλινικής.

Οι μελέτες μετεγκαταστάσεων είναι ώριμες και το όλο εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί είτε από Κοινοτικά Κονδύλια.

Με ανακοίνωση της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικά Καρατζόγλου εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς όσους και όσες συνέδραμαν για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα: “Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία RAYCAP, με τον Πρόεδρο και τα στελέχη της οποίας διατηρώ άριστη σχέση, που χρηματοδότησε – μέσω δωρεάς- την εκπόνηση της μελέτης του παραπάνω έργου και για άλλη μία φορά διαθέτουμε όπλα στην προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τον τόπο μας.
Ευχαριστώ επίσης θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 4 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης, όλους όσους συνέδραμαν στην ευτυχή
κατάληξη και το εμπλεκόμενο προσωπικό του νοσοκομείου μας, για την ισχυρή θέληση και την αποτελεσματικότητα, που οδηγεί στην αναβάθμισή μας, στα πλαίσια του
Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της παρούσας Διοίκησης”.