Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος Δράμας: αγωνιώδης έκκληση για εμβολιασμό

Ο Ιατρικός σύλλογος Δράμας με ανακοίνωση του εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του στην απόφαση ακύρωσης των παρελάσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να προασπίσουν τη δημόσια υγεία.

H ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

Ως Ιατρικός Σύλλογος γνωρίζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας και με αφορμή  τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου, οφείλουμε να εκφράσουμε την  αγωνία μας για τους συνωστισμούς που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε περαιτέρω, αύξηση των κρουσμάτων και θα ξυπνήσουν μνήμες από την περσινή οδυνηρή εμπειρία μας.
Το σωστότερο θα ήταν  στη περιοχή μας να αποφύγουμε την παρέλαση  και τον συνωστισμό, που συνεπάγεται και να αρκεστούμε σε έναν λιτό εορτασμό της εθνικής μας εορτής.
Η υπερσυγκέντρωση πολιτών θα μετατραπεί σε πολλαπλές εστίες υπερμετάδοσης, που σε συνδυασμό με τις  συνθήκες υγρασίας και πτώσης της θερμοκρασίας, θα οδηγήσουν σε   έκρηξη κρουσμάτων και αφόρητη πίεση προς το νοσοκομείο Δράμας.

θεωρούμε ότι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μας δεν επιτρέπει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Δεδομένου ότι η πρόληψη είναι προτιμοτέρα της θεραπείας, προτρέπουμε   τους   συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Τα νούμερα των κρουσμάτων στη περιοχή μας είναι συνεχώς αυξανόμενα και τα γεγονότα είναι ιερά, γι’ αυτό οφείλουμε με φιλότιμο και αλληλεγγύη να προασπίσουμε την Δημόσια Υγεία, διαφορετικά γινόμεθα ηθικοί αυτουργοί, όλων  όσων θα νοσήσουν από κορονοϊό στο μέλλον.

Συντασσόμαστε με κάθε  απόφαση των  διοικούντων της περιφέρειάς  μας και των δήμων  να μην γίνουν οι  παρελάσεις στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.