Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος προς Δήμο Δράμας: Επανεξετάστε την απόφαση για την Λαϊκή Αγορά

Με επιστολή του στο Δήμο Δράμας ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να επανεξεταστεί η απόφαση για λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Δράμας αυτή την Πέμπτη.

Οι γιατροί εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν τελικά  διατηρηθούν τα αυστηρά μέτρα προστασίας των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών.

Η επιστολή προς  τον Δήμο Δράμας

Ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης ότι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ψήφησε κατά πλειοψηφία την επανέναρξη της λειτουργίας του Παζαριού. Η χθεσινή μέρα  ήταν η δυσκολότερη για την  ελληνική κοινωνία, καθώς είχαμε τα περισσότερα κρούσματα και τις περισσότερες απώλειες στον γενικό πληθυσμό,  ενώ η πόλη μας πλέον είναι και επίσημα  στον χάρτη των κρουσμάτων .

Όπως γνωρίζετε,  θεσμικός ρόλος του Ιατρικού Συλλόγου είναι να συμβουλεύει την πολιτεία για θέματα υγείας και  αναλογιζόμενοι την δεδομένη κατάσταση είμεθα υποχρεωμένοι  να σας υποδείξουμε την επανεξέταση   της απόφασης για την  Λαϊκή αγορά της Πέμπτης κι αυτό για τους παρακάτω λόγους:

α) έχουμε επιφυλάξεις ότι, στηριζόμενοι στην προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της φυλής μας, τα προτεινόμενα μέτρα προφύλαξης δεν θα διατηρηθούν και

β)  επιθυμούμε και καλούμε και σας και τους συμπολίτες μας σε αυτοπροστασία αφ’ ενός και αφ’ ετέρου προφύλαξη των ευπαθών ομάδων (αυτό θεωρείται επιβεβλημένο).

Ακούσαμε όλοι  χθες προσεκτικά την ενημέρωση του υπουργείου, παρατηρούμε ότι  τα μέτρα εντείνονται, ολόκληρες  περιοχές σε κοντινούς μας νομούς μπαίνουν σε καραντίνα και εφαρμόζονται  μέτρα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας .

Είναι ανάγκη να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες,  που μας αναλογούν  και να πράξουμε με γνώμονα το γενικό συμφέρον και  την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και όχι τα οικονομικά συμφέροντα  μεμονωμένων  επαγγελματικών ομάδων. Ας μη λησμονούμε ότι από τα μέτρα θιγόμαστε όλοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

Το στοίχημα στην δεδομένη στιγμή είναι η εφαρμογή από όλους των προληπτικών μέτρων, ούτως ώστε να μην καταρρεύσει  το σύστημα της Δημόσιας υγείας.  Κανείς δεν μπορεί να μπει τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια, κι αν μπει, πρέπει να τιμωρείται.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                    ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                                               ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ