Ενδιαφέροντα

Καβάλα: έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα μέσα σε… μαξιλαροθήκες

Μέσα σε μαξιλαροθήκες ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να βάζουν τα χρήματα και κοσμήματα που είχαν στο σπίτι τους, δήθεν για να μην… καταστραφούν, τέσσερις απατεώνες προφασιζόμενοι τους υπάλληλου της ΔΕΗ ή του Δήμου.

Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις κλοπής από σπίτια ηλικιωμένων και 2 απόπειρες στο νομό Καβάλας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των τεσσάρων συνολικά δραστών.

Οι δράστες με τη βοήθεια συνεργών, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου ή της ΔΕΗ, μετέβαιναν στις οικίες ηλικιωμένων, όπου   χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή

Όπως μας ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία, οι τέσσερις δράστες  μετέβαιναν με οχήματα στις οικίες ηλικιωμένων, όπου μια από τις γυναίκες δράστιδες προσποιούμενη την υπάλληλο του Δήμου ή της Δ.Ε.Η.  εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών.

Ακολούθως, χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα της απολύμανσης για την  πρόληψη ασθενειών είτε το πρόσχημα της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και προφασιζόμενη την πιθανή καταστροφή χρημάτων και τιμαλφών που βρίσκονταν στο σπίτι, ζητούσε από τους ηλικιωμένους να τα συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης του ηλικιωμένου αφαιρούσε τις μαξιλαροθήκες με τα συγκεντρωμένα χρήματα και τιμαλφή, καθώς και άλλα χρηματικά ποσά που εντόπιζε στο εσωτερικό των σπιτιών και διέφευγε με το όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός της.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν σε επτά (7) περιπτώσεις να αφαιρέσουν από τις οικίες ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ περίπου, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά, ενώ σε άλλες δύο (2) περιπτώσεις οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.