Ενδιαφέροντα

Καβάλα: 100 εγκαταλελειμμένες αγελάδες στα όρια της εξαθλίωσης

Μια καταγγελία, που συνοδεύεται από φωτογραφίες που προκαλούν φρίκη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» και το zoosos.gr.

100 αγελάδες στο Χαλκερό της Καβάλας, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από τους κτηνοτρόφους, ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Οι 25(ενήλικες και μοσχαράκια) δεν άντεξαν τις κακουχίες και την πείνα και πέθαναν ενώ οι υπόλοιπες ζουν  αποστεωμένες και εξαθλιωμένες.

 

Ο  Δήμαρχος Καβάλας ενημέρωσε τον “Αίσωπο” ότι εξασφάλισε 2 τόνους τροφή αλλά είναι άγνωστο πότε θα μπουν οι ταΐστρες και τα στέγαστρα.

 

Την υπόθεση παρακολουθεί και η υπό σύσταση Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον και τα Ζώα «ΝΕΜΕΣΙΣ».

«Τα φιλοζωικά απεγνωσμένα δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν και κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια, ενώ αναζητούν λύση για τα ζώα. Ως “Νέμεσις” είμαστε σε επικοινωνία με τον “Αίσωπο” και πιέζουμε για τη σωτηρία τους», αναφέρει με ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος της «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσα Μπομπολάκη.

Το ιστορικό της υπόθεσης όπως το παραθέτει η «ΝΕΜΕΣΙΣ»

Τα δύστυχα ζώα πάνω από 100 αρχικά ανήκουν σε παραβατική οικογένεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέλη της οποίας εκτίουν τη ποινή τους στη φυλακή. Τα ζώα ήταν ελεύθερα και αναζητούσαν τροφή, ενώ είχαν γίνει και αιτία ατυχημάτων.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία προς τον Δήμο Καβάλας κλείστηκαν σε περιφραγμένο χώρο, όπου και παραμένουν μέχρι και τώρα. Ο Δήμος έδωσε ελάχιστες μπάλες τροφής διότι, όπως λένε οι καταγγέλλοντες στη «ΝΕΜΕΣΙΣ», ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για να τις θρέψει, η δε Εισαγγελία μετά την παραγγελία της παραμένει αδρανής στο συντελούμενο έγκλημα, η δε Κτηνιατρική στον κόσμο της γνωστής αφιλοζωίας της. Ζώα είναι, δε βαριέσαι.

Η ασιτία τα θερίζει, ενήλικα και μωρά, χρειάζονται ειδική τροφή-γιαρμά και όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφήνοντας τα ζώα στο έλεος της πείνας. Αφήστε τα ελεύθερα να βρουν τροφή, μην τα καταδικάζετε στον θανατηφόρο εγκλεισμό τους. Βάλτε πινακίδες για τους οδηγούς να μην τρέχουν, τεράστια ζώα είναι, δεν τα βλέπουν;

 

Στην προοπτική μη γίνει ατύχημα σε κάποιον άνθρωπο η Εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή ευθύνονται για τον φριχτό θάνατο ήδη 20 αγελάδων, ενώ οι υπόλοιπες πέφτουν κάτω νεκρές σαν τις μύγες.

Ο λογαριασμός του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αίσωπος» για να αγοραστούν τροφές είναι:

GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65

Τράπεζα Αττικής, υποκατάστημα Καβάλας