Κοινωνία

Κινητοποιήσεις στο Παρανέστι – Πάρτε πίσω την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας

Μεγάλη κινητοποίηση οργανώνει η κοινότητα Παρανεστίου προκειμένου να μην υλοποιηθεί  η απόφαση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  κ. Τσαλικάκη για αναστολή της 7ήμερης και 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Παρανεστίου Λουκανίδης Γεώργιος, καλεί όλους τους κατοίκους του δήμου Παρανεστίου αλλά και το σύνολο των εκπροσώπων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και θρησκευτικών αρχών και φορέων της Δράμας,  σε λαϊκή συνέλευση στον σταθμό του ΟΣΕ Παρανεστίου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί. Βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι να συνεχίσει το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου να λειτουργεί συνεχώς και αδιάλειπτα.

Βασικό επιχείρημα των τοπικών παραγόντων και κατοίκων του δήμου, ότι το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου εξυπηρετεί τους κατοίκους 39 κοινοτήτων και οικισμών και του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Παρανεστίου.

Οι δημότες Παρανεστίου,  στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων Κοινοτήτων, δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και ο χρόνος που απαιτείται για να μεταβούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας είναι περίπου δύο (2) ώρες και μάλιστα σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε λαϊκή συνέλευση της κοινότητας Παρανεστίου, στον σταθμό του ΟΣΕ Παρανεστίου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί, καλεί ο Πρόεδρος της κοινότητας Παρανεστίου κ. Λουκανίδης Γεώργιος, όλους τους κατοίκους του δήμου Παρανεστίου, τους βουλευτές Δράμας, τα πολιτικά κόμματα, τους αιρετούς του Νομού Δράμας, τους αιρετούς του δήμου μας, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας, τη Μητρόπολη Δράμας, τους επικεφαλείς και Περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, το εργατικό κέντρο Δράμας, το επιμελητήριο, τον Ιατρικό σύλλογο Δράμας, τα ΜΜΕ Δράμας-Καβάλας & Περιφερειακά.

Με μεγάλη έκπληξη μας πληροφορηθήκαμε την αναστολή της 7ήμερης και 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου και της λειτουργίας του μόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή και από ώρα 07.00 -15.00 από τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Τσαλικάκη.

Η απόφαση αυτή παίρνεται σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και η γρίπη είναι ξανά μπροστά μας.

Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου εξυπηρετεί τους κατοίκους 39 κοινοτήτων και οικισμών και του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Παρανεστίου.

Οι δημότες μας, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων Κοινοτήτων, που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και ο χρόνος που απαιτείται για να μεταβούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας είναι περίπου δύο (2) ώρες και μάλιστα σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα που θα προκύψουν στους δημότες οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν ένα τόσο επίπονο ταξίδι και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην καρδιά του χειμώνα.

Κύριοι, επειδή το ζήτημα της δημόσιας υγείας ως αγαθό ύψιστης προτεραιότητας πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους ισότιμης μεταχείρισης προς όλους , επειδή είμαστε ένας ορεινός, ως επί το πλείστον, Δήμος, με δύσκολη προσβασιμότητα και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, επειδή η λειτουργία του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Παρανεστίου έχει μεγάλες ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές καθώς ένα περιστατικό θα χρειαστεί πολύ χρόνο για μετάβαση στο νοσοκομείο Δράμας.

Για τους παραπάνω λόγους:

– Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση της 4ης ΥΠΕ να λειτουργεί μόνο τις καθημερινές και μόνο τις πρωινές ώρες το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας.

– Απαιτούμε να ΜΗΝ υλοποιηθεί αυτή η απόφαση και να συνεχίσει το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου να λειτουργεί συνεχώς και αδιάλειπτα προσφέροντας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας που μέχρι σήμερα προσφέρει.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας…και όσοι βρισκόμαστε και ζούμε εδώ… αλλά και όσοι μένετε κάπου αλλού….πρέπει να κρατήσουμε τον τόπο μας…..να προστατεύσουμε το παρόν αλλά και να διαφυλάξουμε το μέλλον μας.

Μόνο με δυναμική παρέμβαση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτήν την αδιανόητη απόφαση!!

Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε φωνή!!!!!!

Όλοι εκεί!!!

*Στη λαϊκή συνέλευση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ