Κοινωνία

Κυνηγετικός Δράμας: Κάλεσμα για Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας καλεί όλους τους κυνηγούς και τους κυνόφιλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.30, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 έξω από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, στην Ανάπλαση Δράμας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημοσιοποιηθεί η αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τους σκύλους και τα ζώα συντροφιάς, με κυρίαρχα αιτήματα:

ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση των σκύλων!

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής!

Η πρόσκληση αφορά όχι μόνο τους κυνηγούς αλλά και τα σκυλιά τους.

Ο… αναγκαστικός και προληπτικός ακρωτηριασμός των ζώων, ισοδυναμεί με κακοποίηση και βαναυσότητα

Σε ανακοίνωση της μάλιστα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Κράτος δεν δικαιούται να εισβάλει στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του πολίτη, παραβιάζοντας το «άσυλό» του και βασικές ελευθερίες του.

Ο… αναγκαστικός και προληπτικός ακρωτηριασμός των ζώων, ισοδυναμεί με κακοποίηση και βαναυσότητα.

Ταυτόχρονα, παραβιάζει τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος που προστατεύουν την κατοικία, την ιδιοκτησία και την ατομική περιουσία.

«Ουδείς νόμος μπορεί να προσβάλλει προληπτικά το δικαίωμα του πολίτη να κατέχει ένα υγιές και όχι «ακρωτηριασμένο» ζώο, χωρίς ο πολίτης να έχει παραβεί το νόμο. Εκ των προτέρων τιμωρία για αδίκημα που δεν έχει διαπραχθεί, είναι αδιανόητη στις σύγχρονες Δημοκρατίες!»

Ένδικες προσφυγές ενώπιον των ελληνικών και ευρωπαϊκών Δικαστηρίων

Σε απόφαση του, το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:

1) Να συμμετάσχει με τις παρατηρήσεις στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου, καλώντας όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους χιλιάδες των κυνηγών να κάνουν το ίδιο, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σύνεση, παρά τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που αισθάνονται.

2) Να επικοινωνήσει άμεσα με όλα τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο των βουλευτών, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα άρθρα 5 και 6 δεν θα γίνουν νόμος του κράτους, ακόμα και εάν αυτό το σχέδιο νόμου εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε αυτήν την προσπάθεια, καθοριστική θα είναι η συμβολή των Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της χώρας, όπου τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί συγκεκριμένο υπόδειγμα οδηγιών και κατευθύνσεων, ως προς την τακτική ενημέρωσης των βουλευτών σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

3) Να προετοιμαστεί από τώρα για ένδικες προσφυγές ενώπιον των ελληνικών και ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, εις βάρος ενός καταχρηστικού νόμου που κατά την άποψη μας παραβιάζει κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.