Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης από Δράμα: Η Ορθοδοξία και η πίστη είναι δύναμη ενότητας και όχι διχασμού

“Ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος ο πατριωτισμός τις ευθύνες για τις πράξεις όμως μετριέται με αποτελέσματα”, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, και απάντησε σε όσους επιδιώκουν να φυλακίσουν την Ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, ότι “η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε πολίτες της Δράμας σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και ζήτησε ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου να στρέψουν το βλέμμα τους και προς όσους ψήφισαν κάποια μικρότερα κόμματα που τοποθετούνται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας.

“Τα πήγαμε πολύ καλά στη Δράμα, αλλά μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναζητήσουμε και εδώ στη Δράμα αυτούς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να έστρεψαν το βλέμμα τους και τελικά την ψήφο τους σε άλλα κόμματα, ενδεχομένως κάποια μικρότερα κόμματα που τοποθετούνται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας και να τους πούμε μία πολύ απλή κουβέντα: Ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης, όμως, μετριέται με αποτελέσματα. Και βέβαια σε όσους επιδιώκουν να φυλακίσουν την Ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Πάμε μαζί την 25η Ιουνίου, όλοι μαζί, να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη, για την αυτοδύναμη Ελλάδα, την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία”, είπε και συνέχισε: “Πετύχαμε στις προηγούμενες εκλογές μία μεγάλη νίκη και πάμε τώρα να την ολοκληρώσουμε.

Γιατί σήμερα, εάν η χώρα δεν είχε να αντιμετωπίσει τη νάρκη της απλής αναλογικής, θα είχαμε ήδη ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.

«Νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα»

Μία φράση που του είπε ένας πολίτης επανέλαβε στην Δράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε πως ήταν μια μεγάλη, συλλογική προσπάθεια που επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς πολιτικής, από την οικονομία, την κοινωνική πολιτική και βέβαια την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την ασφάλεια.

Η ΝΔ ήταν αυτή που επέτρεψε να ορθώσει και πάλι η χώρα το ανάστημά της, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εμείς κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας και ασφαλίσαμε τα σύνορά μας. Η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι και η φωνή της ακούγεται από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο», πρόσθεσε.

Η παρουσία σας με αποζημιώνει με το παραπάνω, είπε στους Δραμινούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως δεν κατάφερε στις προηγούμενες εκλογές να επισκεφθεί την Δράμα.

«Έστειλε ένα βροντερό μήνυμα ο λαός στις 21 Μαΐου», είπε, ενώ απαντώντας στο σύνθημα των συγκεντρωμένων «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός», απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι πρωθυπουργός, αλλά θα γίνω ξανά με την στήριξή σας στις 25 Ιουνίου».

Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για το Νοσοκομείο της Δράμας

Κατηγόρησε τη μείζονα και ελάσσονα αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχουν “κρυφή ατζέντα αύξησης των φόρων” και δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία τέτοια κρυφή ατζέντα και θα συνεχίσει να μειώνει τους φόρους, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για το Νοσοκομείο της Δράμας για την επόμενη τετραετία.

Επισήμανε ότι στη Δράμα υπάρχουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που επενδύουν στην περιοχή και δημιουργούν θέσεις εργασίας, λέγοντας πως αν υπήρχε άλλη κυβέρνηση δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Αναφέρθηκε στους δυναμικούς κλάδους του μαρμάρου και του κρασιού τόνισε πως στο σχέδιο του είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του ορεινού τουρισμού.

Για το χώρο του στρατοπέδου “Ανδρικάκη” είπε ότι θα μετατραπεί σε έναν πόλο πολιτισμού και νέων τεχνολογιών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ίδιος επισκέφθηκε το πρώτο εργοτάξιο του νέου οδικού άξονα Καβάλας – Δράμας και είπε ότι διαπίστωσε πως το έργο υλοποιείται με βάση τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Δεσμεύτηκε, ακόμα, πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει ανάδοχος στο μεγάλο έργο της σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη και το έργο θα ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της επόμενης τετραετίας.

Προσερχόμενος στον πεζόδρομο ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε χειραψίες θαμώνες καταστημάτων εστίασης της περιοχής.

Φωτογραφία: proinos-typos